Domácí distributoři versus online hry
zdroj: tisková zpráva

Domácí distributoři versus online hry

19. 3. 2004 12:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Šéfredaktor časopisu GameStar Jiří Sládek pokračuje v osvětě počítačových her mezi laickou veřejností článkem On-line hry vyzývají televizi na souboj, který byl publikován v Hospodářských novinách a včera přetištěn na serveru Marketing & Media.

Dočtete se v něm o vzrůstající oblibě on-line her, základním principu jejich fungování či odlišnosti od klasických titulů kvůli nutnosti platit měsíční poplatky. Vše doplňují komentáře od zástupců domácích společností Cenega Czech a SeVen M, podle nichž zatím boom těchto her ještě v ČR nenastal kvůli nedostupnosti internetového připojení a malé rozšířenosti platebních karet.

    Jak vyplývá z výzkumu společnosti Sony, hraní on-line titulů se zvyšuje především na úkor sledování televize. Největší počet hráčů je připojen mezi 17. a 23. hodinou, kdy televize zaznamenávají nejvyšší sledovanost svých pořadů. [...] "U našich aktuálních MMOG titulů očekáváme zanedbatelné prodeje. V podstatě MMOG tituly dovážíme pouze proto, abychom dokázali uspokojit každého zákazníka," říká Jan Herodes, produktový manažer distribuční společnosti Cenega Czech... [více]
O větší popularizaci MMORPG v Čechách jsme se nedávno snažili i my v rámci speciálu "Online únor", během nějž jste si mohli přečíst recenze Star Wars Galaxies, Final Fantasy XI, Anarchy Online: Shadowlands a Horizons: Empire of Istaria (brzy k nim přibude ještě BiosFear provozované německou pobočkou Tiscali). Máte-li zájem o přehled většiny chystaných nebo už vydaných her včetně jejich termínu vydání, není nic jednoduššího než kliknout na nápis ONLINE ve vodorovné liště žánrů na vrchu každé stránky.
zdroj: ICQ (thx ACE & Silk)

jd

Nejnovější články