Dílo Franze Kafky ožívá v broučí plošinovce Metamorphosis
zdroj: Ovid Works

Dílo Franze Kafky ožívá v broučí plošinovce Metamorphosis

22. 4. 2020 11:10 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Podobně jako v případě Arthura Conana Doylea nebo H. P. Lovecrafta, i spisy Franze Kafky jsou díky svému stáří volnými díly. Jeho zálibou v surreliasmu se před třemi lety inspirovala The Franz Kafka Videogame a přímo na motivy Proměny teď vzniká adventura Metamorphosis, kde s broučími krovkami musíte zjistit, proč jste se ocitli v hmyzí říši.

Navzdory svému názvu se Metamorphosis neinspiruje jen Proměnou, ale třeba i Procesem a dalšími povídkami. Zatímco vy se coby Gregor (v českém překladu knihy Řehoř) jednoho dne probudíte jako brouk, vašeho přítele Josefa z neznámých důvodů zrovna zatýkají. Abyste ho zachránili a odhalili důvody své metamorfózy, musíte se vydat na procházku do mikrosvěta, který se stejně jako vy změnil k nepoznání.

zdroj: Ovid Works

Surrealistická prostředí si můžete vychutnat z pohledu první osoby, řešit v nich budete náročné hádanky v prostředí se zapojením parkouru, šplhání po zdech a dalším překonáváním překážek. Naštěstí máte coby brouk nízkou váhu a lepkavé končetiny, což vám pomůže odporovat gravitaci.

Prozkoumejte ručně malovaný svět plný excentrických postav a záhad od nezávislého varšavského studia Ovid Works. Řehořovo dobrodružství započne v Metamorphosis během letošního roku na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi.

Nejnovější články