Deníček z Games Convention - den třetí
zdroj: tisková zpráva

Deníček z Games Convention - den třetí

25. 8. 2007 16:16 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

V pátek se z veletrhu vytratila část novinářů, zato prodírání davem trvalo déle. Co vše jsme poslední den prožili? + 30 FOTEK

Pátek byl posledním dnem v našem GC harmonogramu. V porovnání se středečním narvaným plánem i business centrem se jednalo o změnu. Z prezentací se vytratila snad polovina novinářů, ostatně i počet našich schůzek se smrsknul z dvojciferného čísla na číslo jednociferné, takže jsme měli mnohem více času pokukovat po okolí. Avšak co se veřejných prostor týče, tam to bylo mnohem horší a prodírání se davem trvalo mnohem déle (30 dalších fotek). Přesná čísla ještě nejsou známa, ale celkem se čekalo 200 tisíc návštěvníků a zhruba 3 tisíce novinářů. Oproti minuému roku bylo rozšířeno business centrum o celou jednu halu, což způsobil mnohem větší zájem vystavovatelů ukázat se právě v Lipsku, což se po transformaci E3 dalo předpovídat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hned ráno jsem si zahrál akci od Capcomu, Devil May Cry 4, u níž byla mohutná fronta, nicméně kartička novináře splnila svůj účel. Sice se mi svezlo po zádech pár slupek od banánů, ale to je holt riziko povolání. Fish si mezitím zaskočil k Microsoftu na představení Train Simulator 2 a po návratu vypadal docela nadšeně, brzy očekávejte detaily, avšak jen pokud jste Vista-pozitivní. Warlock zažil své páteční "poprvé" u ArmA 2 při povídání se šéfem Bohemia Interactive, Markem Španělem, který mu prozradil pár novinek, ale o tom až v chystaném článku. Na stánku IDEA games také vyfotil, jak vypadá konverze logické hry s rybičkami Fish Fillets pro DS, o níž údajně nemají distributoři velký zájem.

Kolem poledne čekal na Fishe nášup her od 1C, jmenovitě se jednalo o tituly Cryostasis, King´s Bounty, Necrovision a XIII Century. Já jsem se ve zhruba stejnou dobu přemístil na další veřejnou prezentaci, tentokrát Clive Barkers Jericho, který jsem si zahrál asi půl hodiny a dost jsem se bavil. Warlock pak obíhal dříve opomíjené menší firmy (většinou neúspěšně, není divu, že si je všichni žurnalisté schovali na později), načež den stejně jako já zakončil už jen relaxační prohlídkou veřejných show.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Volně dostupných her k vyzkoušení byla celá řada, jmenovitě třeba Haze, datadisk pro Heroes V, Pro Evolution Soccer 2008, Blazing Angels 2 či Kane and Lynch, jež jsme však úmyslně ignorovali, jelikož šlo o starou známou misi se slaňováním z mrakodrapu. V hale číslo 4 byla k dispozici snad stovka stojanů s Wii a v hale 3 zase seděl jeden z návštěvníků na cyklistickém trenažeru a šlapal jako pominutý. Při bližším pohledu jsme zjistili, že se jednalo o tzv. zdravý software, který má udržovat uživatele PC ve formě. Že by konkurent Wii Fit? :)

Na závěr seznam NEJ třetího dne:
  • Nejstarší auto: Mezi kvantem nablýskaných sporťáků se objevila skutečná rarita, a to Ford z roku 1914, jenž v době funkčnosti dosahoval maximální rychlosti 45 kilometrů za hodinu.
  • Nejzbytečnější fotografie – Ta je věnována čtenáři Pegasovi, pro kterého Warlock ulovil vskutku exkluzivní snímek stánku Bethesdy. Jsme zvědavi, co z ní vykouká :)
  • Nejdelší fronta - Rozhodně veřejná prezentace Starcraftu II. Ačkoliv bylo k dispozici zhruba 30 počítačů, fronta měla neustále několik desítek metrů.
  • Nej(ne)výkonnější PC - Poměrně kuriozní příhoda se stala Fishovi, když si chtěl na stánku Intelu zahrát Colin DIRT. Každých pět sekund hra totiž zatuhla a bylo téměř nemožné závodit. Kdo by to na stánku HW giganta čekal?
  • Nejštědřejší vystavovatel - Velké náklady měl jistě Rockstar, poněvadž bez přestání vhazoval do davu doslova stovky firemních triček. Nešetřil ani plakáty.
  • Nejlepší hostesky - V pátek si naši pozornost vysložilo duo složené z elfky a aliančního rytíře z WoW. Nejenže byli stylově oháknutí, ale ještě k tomu občas předvedli nějaký předem nacvičený souboj. P.S. speciální galerie jen s hosteskami zítra.

adamblack

Nejnovější články