Co chystají výrobci konzolí na Vánoce?
zdroj: tisková zpráva

Co chystají výrobci konzolí na Vánoce?

28. 9. 2003 13:13 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Jak jsme tento týden informovali, Nintendo se rozhodlo zlevnit svoji konzoli GameCube, což samozřejmě vyvolalo otázku, jak na tuto akci zareagují konkurenční společnosti Sony a Microsoft.

Jen pro srovnání, Playstation 2 a Xbox dnes v USA pořídíte shodně za cenu cca 180 USD, zatímco zlevněná GameCube stojí nyní méně něž polovinu, konkrétně pouhých 80 USD. Pomineme-li fakt, že nabídka videoher a jakási zažitost všech tří systémů rozhodně není srovnatelná, může i tak toto výrazné zlevnění Nintendu pomoci.

Podle zástupců Microsoftu se ale firma v souvislosti s novou cenou GC o svoji pozici neobává a Xbox jen kvůli Nintendu zlevňovat nebude. Jak říká Robbie Bach z xboxové divize Microsoftu, firma se snaží cenově konkurovat Playstation 2, ne GameCube. Protože se blíží čas předvánočních nákupů zařadí MS do své nabídky speciální balení konzole s některými plnými hrami. Na nedávné akci X03 byl tak ohlášen například balíček s Halo a Midtown Madness 3 za necelých 150 liber.

Stejný krok - tedy začít prodávat speciální balení konzole s novými bonusy - se chystá před Vánocemi učinit i Sony, která si ale s prodejností Playstation 2 rozhodně lámat hlavu nemusí. I přesto v Británii sníží od 1. října cenu své konzole, která bude namísto současných 169 stát 139 liber. Na tamějším trhu se objeví i limitovaná edice PS2 ve stříbrné barvě, kterou pořídíte za 149 liber. V zmiňovaných speciálních baleních konzole najdou hráči třeba Prince Of Persia, Eye Toy/Eye Toy: Groove a zřejmě se objeví i vánoční PS2 s GTA: Vice City a Pro Evolution Soccer 2.

kate

Nejnovější články