Capcom neví, jak uchopit pokračování Onimusha a Dino Crisis
zdroj: tisková zpráva

Capcom neví, jak uchopit pokračování Onimusha a Dino Crisis

19. 10. 2010 9:59 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Dvě velké série Capcomu se bezesporu zapsaly do herní historie, ale v dnešní době už jsou jejich jména zašedlá prachem a zapomněním Onimusha a Dino Crisis. Viceprezident strategického plánování a vývoje obchodu (krásný titul, že?) Capcomu, Christian Svensson však nyní tvrdí, že ani jedna z těchto klasik ještě neleží ve videoherním hrobě. Na druhou stranu ale nepopírá, že jejich vzkříšení nebude obtížné. Dle jeho slov momentálně společnost zvažuje potenciál obou značek v soudobém herním prostředí.

„Onimusha byla zrádná v tom, jak moc byla zaměřená na japonské publikum. Navíc, ta značka dnes nemá takovou sílu, jak byste mohli myslet. Podívejte na prodeje. Onimusha 1 a 2 se prodávaly skvěle, ale trojka a Dawn of Dreams už na tom nebyly tak dobře. Momentálně tedy celou značku cedíme skrz tvůrčí týmy a zvažujeme“. Podle Svenssona je ve společnosti zájem celou sérii rebootovat, ale momentálně nikdo nepřišel s nápadem, který by zaručil, že hra prodá alespoň tři miliony kusů.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Ještě horší je to s Dino Crisis, tato série naposledy spatřila světlo světa v roce 2003 na Xboxu a nedopadlo to ještě ke všemu nejlépe. Navíc Svensson jasně konstatuje, že ve studiu není nikdo, kdo by přišel s nápadem jak Dino Crisis oživit. Je zde záměr, ale není zde prostředek, jak značku oživit. Nebo ne teď. „Nevěřili byste o kolika hrách si říkáme jak byly skvělé, ale u nichž nevíme, jak je udělat lákavými pro současné herní publikum“. Ačkoliv tedy Svensson mluví o tom, že obě značky nekončí, jeho slova nejsou příliš uklidňující. Spíše to vypadá, že Capcom zvažuje jejich potenciál a shledává jej nedostatečným bez nějakého výjimečného nápadu.

Jen pro osvěžení paměti těm, co Onimushu a Dino Crisis neznají, přidáváme ukázky posledních dílů v obou sériích:

Onimusha: Dawn of Dreams

Dino Crisis 3

Nejnovější články