Bleh - smrt E3 :)
zdroj: tisková zpráva

Bleh - smrt E3 :)

23. 5. 2001 1:01 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Ode dneška se na tomto místě budete pravidelně setkávat s tímto netradičně nazvaným článkem, kam máme v úmyslu psát všechno, co se nám zrovna prohání hlavou a co je off-topic pro ostatní sekce na webu.

Pokud vás to nezajímá, není nic jednoduššího než tyto řádky přeskočit a pokračovat dál v čtení trochu monotónních herních záležitostí, its up to you ;)
Dnes ale nelze začít jinak, než opět hrami a vrácením se k hektickému týdnu s E3. Týdnu, který je pro redaktory všech alespoň trochu ambiciózních herních magazínů tím nejnáročnějším v celém roce. Navenek se to běžnému čtenáři možná nezdá, ale dělat (byť jen zprostředkované) zpravodajství z E3 je činnost velice namáhavá, pro ukázku (a místy i pro pobavení) si přečtěte klasický průběh mého dne během posledního týdne: ráno (tedy spíš v poledne ;) vstanu, rozespalý se z letiště přesunu pár metrů k počítači, kde na mě po spuštění ICQ vybafne spousta zpráv a problémů, které se musí vyřešit. Následuje rozdělování nových her na recenze, čtení desítek českých i zahraničních herních serverů, vyřizování korespondence, určování, kdo co udělá, a do toho všeho popichování s redaktory vybraných konkurenčních webů ;)

Okolo čtvrté hodiny odpolední se už začíná ozývat hlad, ale smůla, ještě musím poslat do sekce screenshotů deset nových her a vyplnit popisky, aby k nim ostatní mohli začít psát novinky. V pět jsem při rychlé snídani vyrušen spolubydlícími, že se jim laguje Ultima Online na Dark Paradise a ať okamžitě přestanu uploadovat ten pětimegový filmeček, který jsem před chvílí zkonvertoval ve VirtualDubu do DivX. Slibuji, že to budu příště dělat jen v urgentních případech a pokračuji v hledání podkladů k novinkám, jejich následnému vymýšlení a zadávání do redakčního systému v jednotlivých sekcích. Mezitím odpovídám na nespočet smsek od přítelkyně, která pochopitelně není moc nadšena tím, že dnes večer opět nebudu mít čas :(

V osm si dávám něco malého k snědku, nemám teď přece čas něco si sám vařit nebo vyrážet ven do restaurace. Při dodělávání sedmé novinky pár minut po deváté hodině večerní se už začíná připomínat cit pro povinnost, kterou je často nenáviděná práce editora recenzí nebo preview, ale co naplat, jinak by další dva dny nevyšly žádné nové články. Příprava obrázků a artworků byla dnes hotova výjimečně rychle a tak zbývá už "jen" zalámat články do HTML, přečíst je, upravit po faktické a pravopisné stránce, vyplnit informační tabulky a vymyslet nějaký aspoň trochu smysluplný perex.

Krátce po půlnoci jsou články online a já s hrůzou zjišťuji, že za posledních pár hodin se toho stalo tolik důležitého, že se to nestihne zpracovat ani kdybych nešel vůbec spát. V už dost načatém stavu se s Ondřejem rozhodujeme co dál, na další den to vše nechat nemůžeme, protože zase bude spousta jiných věcí. Nakonec vybírám variantu nahození do novinek alespoň toho nejpodstatnějšího, ale život mi v půl třetí komplikuje jedno nové demo, které se stahuje i na můj shell na TEN-155 hlemýždí rychlostí a já bych už opravdu velmi rád šel spát. Z obav před dalšími událostmi z E3 raději ani nezapínám Internet Explorer a využívám volné chvilky k posilnění se jedním panákem whisky a uploadováním pár desítek nových obrázků na web, aby byly připraveny na ráno a Leon s nimi měl méně práce.

V mezidobí se demo úspěšně stáhlo, ale jako by těch problémů dnes nebylo málo, nejde z nějakého neznámého důvodu poslat přes FXP na náš download server. Nezbývá mi než zvolit poslední záchytnou možnost, kterou je napojení se na jeden počítač ve WOL přes program podobný PCAnywhere a udělání všeho otamtud. Na obzoru už začíná svítat a já si při finišování popisku dema a hry uvědomuji, že to není na zrovna dokonalé úrovni, ale co se dá dělat, v tuto ranní hodinu by nic nenapsal ani Jirásek, snad si nikdo stěžovat nebude :) V půl šesté je vše konečně hotovo a já raději kontroluji správnost textu a funkčnost všech linků, v tuhle dobu člověk nikdy neví. Pár minut před šestou hodinou ranní vypínám počítač a na pokraji vyčerpání uléhám do postele s přáním, abych se ještě někdy vzbudil :)

Celkem zajímavý program, že? ;) Na tomto místě musím poděkovat Leonovi a Ondřejovi za výbornou týmovou spolupráci, díky níž se nám podařilo všechny důležité události z E3 pokrýt ve více než 150ti novinkách (btw padl nový rekord - 28 news za den ;), a dále pak přítelkyni za trpělivost, Honzovi Herodesovi za reportáž přímo z E3 a hlavně Vám, všem čtenářům, pro něž jsme to všechno dělali - díky za kladné ohlasy, podporu a zvýšení zájmu o náš portál.

jd
Smarty.cz

Nejnovější články