Bleh - proč watermarkujeme videa?
zdroj: tisková zpráva

Bleh - proč watermarkujeme videa?

4. 9. 2001 18:01 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Pokud patříte mezi početnou skupinu čtenářů, kteří stahují nová videa a trailery z našeho rychlého serveru, jistě jste si všimli tzv.

watermarku nebo chcete-li označení, které přidáváme do většiny posledních přírůstků v DivX formátu. Důvod, proč tak činíme, je velice prostý - v poslední době rapidně vzrostl počet (nejen) českých webů, které od nás tyto soubory mirrorují a přitom nikdy neuvedou na svých stránkách link nebo zdroj. To, jak asi sami uznáte, není moc fér, zvlášt přihlédneme-li k faktu, že taková konverze několika .MOV videií do DivX kodeku zabere skoro celé odpoledne. To byl třeba případ ukázek z NHL 2002, kdy bylo nutné nejdříve převést obraz za použití Bink Smacker Tools, poté nahrát zvuk během přehrávání videa (přes record ve Windows), pak obě stopy spojit (aby nebyly "rozjeté") a převést do DivX & MP3 kodeku ve VirtualDubu a nakonec přidat intro v jednom programu pro profesionální střih.

Věřím, že toto "protipirátské" ;) opatření pochopíte a překousnete onen watermark, který Vás bude "obtěžovat" v každém videu stejně jen pár sekund - pořád je to tisíckrát lepší než čekat půl hodiny ve frontě několika stovek lidí na FilePlanet nebo stahovat několikanásobně větší video v původní do DivX nezkonvertované verzi. Pokud se chtete k tomuto tématu vyjádřit, máte možnost .

jd

Nejnovější články