BAFTA Games Awards 2003 & IDGA nominace
zdroj: tisková zpráva

BAFTA Games Awards 2003 & IDGA nominace

26. 2. 2004 19:19 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Organizace BAFTA (The British Academy of Film & Television Arts) zveřejnila vítěze své ceny BAFTA Games Awards 2003 v několika kategoriích.

Pokud vás zajímá, které tituly považuje akademie za ty nejlepší z nejlepších napříč všemi platformami, pak vězte že v oblasti akčních her to je Grand Theft Auto: Vice City (získalo i cenu za design a nejlepší PS2 hru), coby adventura vyhrála The Legend of Zelda: The Wind Waker a údajně nejlepší závodní hrou se stal Project Gotham Racing 2. Strategií roku BAFTA zvolila nám neznámou, zřejmě konzolovou hru Advance Wars 2: Black Hole Rising a asi jen omylem se v seznamu nominovaných strategií objevila i FPS Call of Duty ;)

V kategorii sportovních simulací si cenu vysloužila FIFA 2004, coby nejlepší multiplayerovka zvítězil patrně kvůli datadiskům s vylepšeným síťovým kódem Battlefield 1942 (ačkoliv sám vydaný už v roce 2002). V jakých dalších oblastech BAFTA hry hodnotila a mezi kterými nominovanými určovala vítěze se můžete dozvědět přímo z jejích stránek. Trochu překvapující je jen absence kategorie RPG roku.

Pokud vás zajímá jaký je na vloni vydané hry názor sdružení vývojářů IDGA (The International Game Developers Association), podívejte se na stránky jejich nominací na Game Developers Choice Awards 2003. Jen pro zajímavost se soutěží v kategoriích o hru roku, novou herní postavu roku, nejlepší herní design, nejlepší vizuální zpracování, nejlepší hudbu a v dalších oblastech. Všechny vítěze IDGA odhalí během slavnostního ceremoniálu, který proběhne 24. března v San Jose.

kate

Nejnovější články