TEST - Dawn of Magic
zdroj: tisková zpráva

TEST - Dawn of Magic

13. 4. 2007 15:15 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Tak jako Silverfall, i Dawn of Magic kráčí ve stopách Diabla, z čehož plyne, že se jedná o klasické hack&slash RPG viděné shora.

Týden staré demo netradičně obsahuje zhruba 10% plné hry, takže jeho herní doba se pohybuje okolo 3 hodin. Úvodní instruktáž probíhá při školním vyučování, což je zajímavý nápad, jenž se navíc podařilo dobře zpracovat a po přibližně půlhodině jste zralí na ostrý start. Na začátku kampaně si vytvoříte hrdinu, což vám narozdíl od jiných RPG nezabere příliš času. U několika málo postav si nastavíte základní vlastnosti a herní svět vás přivítá na již známé akademii z tutoriálu, kterou absolvujete složením závěrečného testu. Poté již plníte připravené úkoly. Jsou sice různorodé, ale dost často jde o zabíjení. Z mrtvých stvoření pak například vypadnou vejce, která musíte doručit zpět zadavateli, aby zachránil umírajícího studenta. Jindy zase musíte zneškodnit předem určené bestie, aby vám poté byla přidělena nějaká další práce. Dawn of Magic se hraje poměrně příjemně, nenabízí ovšem nic převratného.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hodně prostoru zde samozřejmě zabírá vylepšování kouzel, která uplatníte během soubojů. Jednotlivé triky můžete rovněž kombinovat, čímž vytvoříte zcela nový kousek. Jelikož herní svět není nejmenší, oceníte mapu. Pomocí portálu cestujete mezi jednotlivými lokacemi, které jsou díky kvalitní grafice zpracovány velmi pěkně (odlesky, spousta předmětů kolem atd.). Postavy ani příšery však nejsou příliš detailní. Plná verze Dawn of Magic vychází již koncem dubna.
zdroj: vlastní

petrcap

Nejnovější články