TEST - Battlestations: Midway
zdroj: tisková zpráva

TEST - Battlestations: Midway

22. 1. 2007 10:10 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Vyzkoušeli jsme multiplayerové demo námořní simulace, která vypadá slibně, ale na X360 trpí jedním vážným neduhem...

Majitelé konzole Xbox 360 mají od čtvrtka možnost vyzkoušet si námořní simulaci Battlestations: Midway v multiplayerovém demu. Po stažení 446 MB z Xbox Live Marketplace si zabojujete na straně vojsk USA nebo Japonska během druhé světové války. V menu se nabízí standardní módy Quick Match, Custom Match a Create Match, přičemž hrát se dá v sudém počtu lidí (2-8). Primárním úkolem je zničit letectvo nepřítele a jeho přístav na břehu. Podmínkou vítězství je, že vám zůstane alespoň jedno bojeschopné plavidlo či letadlo. Ovládáte úplně vše - z letadlových lodí můžete naráz do boje vypustit tři letadla a z přístavů dvě lodě či ponorky současně. Mezi všemi stroji se dá přepínat, na mapě jim přidělovat cíle a udílet rozkazy (přes tlačítko Start si pohodlně vyvoláte popis ovládání na gamepadu). Stejně tak se můžete chopit jakéhokoli stroje a bojovat vlastními silami jako v simulátoru. Dá to docela zabrat a chvílemi nevíte, kde vám hlava stojí. Pokud vám soupeř něco potopí, můžete z příslušné základny vyslat další bitevní stroje a doplnit počet jednotek opět na deset.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Celkově je Battlestations: Midway velmi strategické a bez použití šikovného plánovaní nemáte šanci na úspěch. Na tomto místě jistě pochopíte, proč hra podporuje režim 4 na 4, protože mít další tři lidské pomocníky je zde k nezaplacení. Při takové týmové souhře dostanete přidělenou jednu základnu z celkových čtyř (dvou námořních a dvou leteckých). Letadla byla pravidelně rychle rozebraná, takže jsem většinu času trávil na palubě lodí. U těch lze nastavit rychlost plavby, která se zobrazuje na HUDu v uzlech, včetně možnosti přepnout na zpětný chod. Kormidlem zase určujete směr a každá loď má svůj rádius, takže nečekejte, že se otočí na pár metrech. Normálně se staráte jen o své dvě lodi a do dalších strojů se přepnete, jen když se někdo ze spolubojovníků odpojí. K tomu docházelo poměrně často, ale asi to nebylo úmyslně... Demo totiž trpí vážným problémem a to padáním. Stává se to tak často, že zcela jistě spadne i vám a to není dobrá zpráva, tři neděle před vydáním plné verze (bude i na PC) a už vůbec ne dobrá vizitka pro vývojáře na Xboxu 360.

Grafické zpracování Battletations: Midway je na úrovni. Engine vše zvládá výborně a efekty výbuchů vypadají moc pěkně. Žádný problém s framerate demo nevykazuje a hra běží plynule v rozlišení 720p. Hratelná ukázka nemá žádné časové ani jiné omezení - průměrně trvala bitva přibližně půl hodiny. Po skončení uvidíte statistiky všeho možného, počet potopených lodí, sestřelených letadel, času stráveného řízením toho či onoho stroje apod. Ze síťového kódu mám dobrý pocit, z funkčnosti samotného dema naopak negativní. Vydat demo před plnou hrou je prostě někdy docela riskantní záležitostí.
zdroj: vlastní

azzie

Nejnovější články