Kdo je Will Rock?
zdroj: tisková zpráva

Kdo je Will Rock?

11. 1. 2003 20:20 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Dnes do naší galerie přibylo několik nových obrázků z připravované střílečky z vlastního pohledu, Will Rock.

Tu pro vás připravuje studio Saber Interactive, které tím světu představí také vlastnosti svého vlastního Saber 3D enginu. Vydavatelem bude společnost Ubisoft. Co se týče příběhu, ale i dalších drobností jako počet levelů nebo lokací, zdá se, že v tom vývojáři asi nemají ještě příliš jasno, neboť se tyto informace rozhovor od rozhovoru, článek od článku liší.

Na oficiálních stránkách se např. můžete dozvědět, že bude Will Rock obsahovat celkem 12 levelů, jež vás zavedou do tří různých lokací - antického Řecka, starověké Číny a ruského středověku. Hlavním hrdinou by měl být účetní William Rockwell, který nenávidí svou práci, nemůže vystát svou ženu, jež ho neustále peskuje kvůli chudému platu, a celkově je znuděn stereotypem svého života. Podle jednoho starého interview na HoneLANu, je Will na pokraji nervového zhroucení. Jednoho dne ve svém sklepení ale nachází starý deník psaný jeho dědečkem, známým archeologem. Deník, nadepsaný "Poklad Bohů", popisuje místo, kde je uložen biblický poklad, údajně chráněný boží armádou. Deník zároveň varuje před snahou nalézt tento poklad s tím, že kdokoliv se o to kdy pokusil, toho stihl příšerný osud. Will naplněn novou energií, kterou mu dal tento deník, balí své kufry, nechává svůj starý nudný život za sebou a vydává na vstříc novým dobrodružstvím a nebezpečenstvím.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Když se však v říjnu loňského roku objevila informace, že bude hru vydávat společnost Ubisoft, úryvek z tiskové zprávy hovořil o Williamu Rockwellovi, jako o člověku posedlém duchem jakéhosi vzdorovitého titána, 10 herních levelech a starověkém Řecku. Tyto údaje jsou shodné s údaji uveřejněnými v dalším článku na jednom zahraničním webu, až na maličkost jména hlavního protagonisty, kterého zde přejmenovali na Willforda Rockwella.

Aby byla paleta možných příběhů pestřejší, připočtěme k tomu variantu z také ne příliš starého rozhovoru v magazínu CVG. Tam se William Rockwell dokonce dopracoval k pozici studenta archeologie pracujícího v Řecku na úpatí hory Olympu se svým profesorem a jeho atraktivní dcerou. William se podle této varianty scénáře dopustí osvobození duše titána Prométhea uvězněného bohem Diem. Ta následně vstoupí do jeho těla a poskytne mu dost síly a odvahy pro rozhodnutí vydat se do starověkého města, hledat poklady a nakonec i zachránit dívku. Počet levelů se ustálil na deseti.

Na to, že jde o střílečku, která by měla připomínat Serious Sama, kde příběh hraje ne-li žádnou, tak minimální roli, je rozsah docela velký ;) Jak to nakonec s ubohým Williamem dopadne, se nejspíš dozvíme až hra konečně vyjde. K tomu by mělo dojít ještě v tomto čtvrtletí. I když, kdo ví...
zdroj: HomeLANGameSpyCVGTVG

korgull

Nejnovější články