Zombie mód v Black Ops 2 nabídne i open world boj o přežití
zdroj: tisková zpráva

Zombie mód v Black Ops 2 nabídne i open world boj o přežití

27. 9. 2012 10:36 | Preview | autor: Petr Poláček |

Pokud jde o zombíky, jejich návrat v Black Ops 2 není po rozsáhlém naznačování žádným překvapením. Co však překvapivé je, alespoň pro mě, to je rozsah a „hloubka“, kterou vývojáři z Treyarchu zombie módu vetkli, a ještě k tomu tvrdí, že to bylo čistě na základě podnětů od fanoušků. Leccos vám naznačí už sám dvouminutový trailer, který na vás čeká po rozkliku společně s podrobnostmi o zombie módech v psané podobě. Je toho pořádná kupa!

Jak uvidíte o pár řádek níže na videu, tentokrát už nebudete jen bránit jednu lokaci před nájezdy bezmozků toužících po mozku, ale přežívat ve světě, kde se nám zombíci přemnožili. Celé je to navíc podepřeno určitým příběhem, který šéf Treyarchu Mark Lamia označil dle Joystiqu za výsledek fanouškovského snažení v podobě povídek a celé řady konkrétních podnětů.

Otevřený svět plný zombíků, v němž se můžete pohybovat po svých nebo autobusem z videa, zažijete v módu Tranzit. Treyarch pro tento mód slibuje otevřený herní svět pro jedno až čtyři hráče v kooperaci, v němž půjde nejenom o přežití, ale zejména o bodíky a dojde i na bastlení vlastních zbraní, obranných prostředků a jiných věcí z toho, co během svého putování za přežitím najdete.

Jízda autobusem, jakkoli vypadá na první pohled nesmírně atraktivně, má i své negativní stránky, protože v autobuse nemáte tak dobrý přehled o situaci a snadno vás zombíci dostanou do situace, z níž už se nevylížete. Pokud budete cestovat pěšmo, bude vám neustále hrozit nebezpečí napadení, ale vaše schopnost se z průšvihové situace dostat, bude větší.

Druhým zombie módem je Survival, což je vlastně tradiční zombie mód z Black Ops, ve kterém budete sbírat zbraně, opevňovat základnu, občas vyrážet na sběr užitečných věcí mimo ni, ale hlavně likvidovat zombíky – opět v jednom až čtyřech hráčích v kooperaci. Pro tento mód tvůrci vysekli některé oblasti z Tranzit módu, ale jaké to jsou konkrétně, to si nechávají pro sebe.

A konečně poslední zombie mód, který na vás čeká v Black Ops 2, se jmenuje Grief. Jde o novinku, v níž proti sobě stojí zombíci a dva lidské týmy po čtyřech hráčích. Vyhrává ten tým, který přežije, ale pozor, lidé se mezi sebou nemohou navzájem likvidovat. Hráči jednoho týmu tak ty z druhého musí vmanipulovat do situace, v níž je zlikvidují zombíci – třeba je někde zatarasit a tak dál.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

S takto masivním rozšířením zombie módu, který se v Black Ops objevil takříkajíc pro srandu králíkům, snad ani sami tvůrci pořádně nepočítali. Nevylučují proto, že se někdy od nich dočkáme samostatné zombie hry. Ostatně, v zombie módech Black Ops 2 budete hrát za čtveřici zbrusu nových postav včetně dívčiny a přiznám se, že k Left 4 Dead už to po nabobptání herních variant není zas tak daleko.

Vývojáři společně s novinkami vytunili i servisní stránku Black Ops 2 zombíků, takže byste se měli setkat s vylepšeným matchmakingem, možností customizovat si hry v rámci jednotlivých módů a chybět nebudou robustní statistiky s nezbytnými žebříčky.

Call of Duty: Black Ops 2 vyjde na PC, PS3 a X360 13. listopadu. Chystá se také Wii U verze, kterou můžete podle všecho čekat s launchem konzole na konci listopadu.

Nejnovější články