Zakrslí trpaslíci z Fable 2
zdroj: tisková zpráva

Zakrslí trpaslíci z Fable 2

12. 1. 2008 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Snad trpaslíci, snad fialoví goblini? A jak se tu rodí děti a jakou mohou mít sexuální orientaci?

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nástupce revolučního RPG Fable 2 od Lionhead Studios přes svátky urazil další milník, protože vývojáři odeslali do Microsoftu první hotový build hry. Že už jste zapomněli, o co půjde? Na začátku si vyberete, zda chcete hrát za muže nebo ženu: vzhledem k tomu, že se ve Fable 2 setkáte se sexem, homosexualitou a podle časopisu EGM si budete moci vybudovat "hluboký a vážný vztah s pejskem", nebral bych tuto volbu na lehkou váhu. V roli ženy sice snadněji přesvědčíte ostatní, ale nedáte-li si pozor, brzy můžete také skončit v něčí posteli. Ani to by nemuselo vadit, kdyby se vám pak nenarodilo dítě: v takovém případě bude další krok záležet jen na vás. Jak říká Peter Molyneux, na dobrodružství se budete klidně moci vydat i s vlastním potomkem. Podobných rozhodnutí ostatně nebudou ušetřeni ani muži: můžete sice syna nechat s matkou a bojovat na vlastní pěst, ale pokud by vám žena zemřela, skončí dítě v siročinci. Pak už záleží jen na tom, jak hluboké máte svědomí.

Znovu s hlavním hrdinou zažijete celý život od dětství po stáří, navštívíte města, vesničky, hrady i katakomby. Vaše činy pochopitelně nezůstanou bez odezvy: polygamie je ve hře sice dovolená, takže se můžete oženit několikrát, ale musíte si pak dávat dobrý pozor, aby se vaše rodiny náhodou nepotkaly - v tom případě by vás čekal okamžitý rozvod a ještě hůře pošramocená reputace.

V současnosti jsou již nahrány hlasy několika vesničanů a probíhá dabing, na němž se podle blogu tvůrců podílí také několik typických Angličanů, což hře bezpochyby dodá šmrnc. A protože teď má tým volno až do půlky ledna, kdy se ke stavu hry vyjádří sám Molyneux a Microsoft, zřejmě se trochu nudí: o tom ostatně svědčí i četné zápisy na blogu o nedostatku toaletního papíru ve studiu. Co by vás ale rozhodně mohlo zajímat jsou nové obrázky ze hry, lépe řečeno modely potvor jménem Hobbes. Ty očividně představují jakési křížence mezi zakrslými trpaslíky a gobliny z jedničky (dokonce si dovolím tvrdit, že vzdáleně připomínají Oddworld nebo mimozemšťany z Pátého elementu). Ale jak napovídají obrázky, rozhodně si s nimi užijete dost legrace.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva


Pokud se vše vydaří, vyjde Fable 2 letos v létě pro X360 - více v předchozích článcích.
zdroj: Lionhead.com, EGM

levis

Nejnovější články