Více o Resident Evil: The Umbrella Chronicles
zdroj: tisková zpráva

Více o Resident Evil: The Umbrella Chronicles

14. 4. 2007 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Zprostředkované dojmy ze hry pro Wii, která je navržena pro specifický ovladač a příběhem se opírá o původní díly tohoto hororu.

Zombie - dávno mrtvá stvoření, jejichž rozkládající se těla pohání jakási tajemná a vražedná síla, ty děsivé zvuky, které přitom vydávají, když se šouravou chůzí blíží ke své oběti, jíž se krátce předtím, než na ni zaútočí, podívají hluboko do duše mléčně zakaleným, zdánlivě slepým pohledem ve tmě svíticích očí... - oblíbené téma mnoha hororů a úspěšně se ujaly i v sérii Resident Evil, která, jak jsme vás již informovali, expanduje nově také na Wii. A to hned dvojmo. V této zprávě se budeme věnovat konkrétně hře Resident Evil: The Umbrella Chronicles. Společnost Capcom totiž během svého tiskového dne poskytla její hratelnou verzi novinářům a ti se okamžitě jali zprostředkovat své dojmy čtenářům. My se vám je pokusíme shrnout, ale nejdříve nás nechte, abychom vás pozvali do galerie, kde je pro vás připraven pěkný nášup hororových screenshotů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Resident Evil: The Umbrella Chronicles se svým příběhem opírá o všechny původní hry Resident Evil, přináší však i pár originálních prvků a popisuje pád Umbrella Corporation. Desetiminutové demo prezentované společností Capcom se odehrávalo v povědomém prostředí hrůzu nahánějícího klasického sídla z jedničky (využity zde prý budou grafické materiály z remaku hry na GameCube) a obsahovalo pouze tři zbraně. Hráč zaujal roli Chrise Redfielda, což naplno poznal pouze v situacích, kdy se hra přepnula (ve specifických akčních momentech) z first-person perpektivy do third-person pohledu. To bylo možné po boku zahlédnout také Jill Valentine, která ač vybavena vlastní zbraní, do akce nijak nezasahovala. Z dalších postav zde uvidíte ještě například Billyho Coena, Rebeccu Chambers či Carlose Oliveiru. Ovládání je vyřešeno prostě, ale podle některých redaktorů vyžaduje ještě doladit. Používá se pochopitelně Wii Remote, přičemž tisknutím tlačítek na "D padu" přepínáte zbraně a když dojde munice, důrazně s ovladačem zatřesete a zbraň se nabije (pokud máte náboje). Nanchuck lze využít k omezenému rozhlížení se, které se vyplatí už kvůli zbraním a dalším věcem, jež je tímto způsobem možné zaregistrovat a s využitím tlačítka "A" sebrat. "A" se používá i k zahájení protiútoku (z pohledu třetí osoby) nebo volbě cesty. Pak je tu tlačítko "B" fungující jako spoušť.

Pohyb jako takový hra řídí sama. Když se v dané lokaci vypořádáte se všemi nepřáteli (tady čekejte skutečně velké množství zombíků, ale i další démonické tvory), automaticky vás přenese dál. Skoro všechno v herním prostředí je zničitelné. Sejmout obrazy, malby, sochy a další věci se navíc může vyplatit, protože leckde se ukrývají potřebné bylinky nebo další zbraně. Co se těch týče, k dispozici budete mít například pistoli (té náboje nikdy nedocházejí), brokovnici, samopal, ad. Resident Evil: The Umbrella Chronicles má za sebou zatím jen 30% veškeré práce. Plná verze pro Wii by měla hráčům poskytnout 15 - 20 hodin zábavy. Termín vydání zatím ohlášen nebyl.
zdroj: GamespotGamespy1UPIGN

korgull

Nejnovější články