Velvet Assassin očima vývojářů
zdroj: tisková zpráva

Velvet Assassin očima vývojářů

21. 9. 2006 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Přestože jsme vás začátkem srpna informovali o odložení vydání third-person akce Sabotage na leden 2007, hotova by měla být tato hra už koncem října.

To sice na termínu uvedení hry do obchodů nic nemění, ale alespoň to upřesňuje momentální stav projektu. Podle slov ředitele výroby Saschi Jungnickela nyní Replay Studios pracují jeho prvotní beta verzi. Sabotage byla jinak představena také na GC v Lipsku a reakce návštěvníků stánku na ní prý byly poměrně dobré. Replay Studios vypustili při příležitosti této události také trailer.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Pokud jde o vizuální stránku hry, pan Jungnickel uvádí, že se nechali inspirovat filmy Andreje Tarkovského, ovšem vedle toho měli také v úmyslu nastolit svůj vlastní, ilustrativní styl. S tím souvisí i obsazení ženy do role hlavního hrdiny. Violette, jak se postava jmenuje, je ale více než obyčejnou ženou. Je to velmi tvrdá agentka, která si troufne i na mise, na které by si netroufl ani chlap. Kromě toho je tak trochu odrazem jedné skutečné ženy, agentky MI6 a válečné hrdinky, která stála na straně hnutí odporu. Violette nicméně není jejím realistickým vyobrazením, je jí pouze inspirována. Tvůrci sice obdivují činy oné dámy, která na konci války padla za oběť nacistům, avšak zároveň chtějí vyprávět vlastní příběh. Lokace proto budou sice autentické, ale události ve hře a jednotlivé mise fiktivní, byť jejich určité prvky vycházejí z reálných událostí.

Například když bude mít Violette eliminovat generála SS. Hrdinka bude muset svou oběť sledovat do Paříže, do katedrály Notre Dame, kde generál velí rabování. Desítky vojáků odnášejí vzácná díla velkých mistrů a vše, co by mohlo mít nějakou hodnotu. Takové plundrování skutečně proběhlo, ale co se týče ostatních věci, včetně místa a času, to už je vyloženě záležitostí fantazie vývojářů.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články