Unikly první informace a obrázky z The Sims 4
zdroj: Electronic Arts

Unikly první informace a obrázky z The Sims 4

16. 8. 2013 14:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Jakkoliv už série The Sims není středem pozornosti herního průmyslu, pořád jde o jednu z nejvýznamnějších a největších značek EA. Pokus o sociálnější simíky v The Sims Social na Facebooku se moc nepovedl a hra za nedlouho skončila, ale EA opět sází na osvědčenou kartu. Tou je tradiční a plnohodnotné pokračování veleúspěšné série. Nový díl se bude jmenovat jednoduše The Sims 4 a až doteď jsme o něm nic moc nevěděli. Vývojářům však nyní unikly nějaké materiály a první obrázky, z nichž můžeme odtušit, že k žádným razantním a velkým změnám v konceptu nedojde.

Základ hry zůstane stejný jako v předchozích dílech - tvůrci jdou osvědčenou cestou mírných pokroků všude tam, kde to dává smysl. Jednou z větších novot, které uniklé materiály slibují, jsou inteligentnější a realističtější simíci. To by se mělo ve hře projevovat například tak, že simíci budou konečně zvládat multitasking. Taky vás štvalo, že nemůžete v předchozích hrách vykonávat velkou potřebu a zároveň číst knížku?

Zrovna o téhle kombinaci se teda materiály nezmiňují, ale snad to půjde. Jako názorný příklad je uvedeno, že budou například zvládat vyjadřování emocí i během chůze. Takže už se nebudete muset zastavit pět centimetrů před druhým simíkem a naštelovat se do správného úhlu jen proto, abyste mu řekli že ho máte rádi/nenávidíte ho. Teď mu to můžete říct i po cestě. Pohyb simíků by vůbec měl být přirozenější a neměl by vypadat tak prkenně.

Jednou z dalších novot či spíše rozšíření mají být hlubší emoce a vylepšené nástroje na design simíků, domů a místností. Při tvorbě simíků byste měli mít taky mnohem širší možnosti pro úpravu jejich vzhledu, osobnosti, cílů, vztahů k ostatním a dokonce i stylu chůze.

Hra bude taky prošpikovaná spoustou nových odměn. Dostávat budete předměty, obleky a vlastnosti tím, že budete plnit různé úkoly, odemykat achievementy nebo objevovat tajné předměty. Samozřejmostí je pak jakýsi online systém sdílení v podstatě všeho - předmětů, domů, sousedství, simíků... Vy budete moct vaše kreace nahrávat na internet pro ostatní a stejně tak si budete moct vy stahovat tvorbu jiných hráčů.

Nejnovější články