Ubisoft Montreal odhalil svoji první free to play hru
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft Montreal odhalil svoji první free to play hru

6. 9. 2012 13:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Když se řekne Ubisoft Montreal, tak si asi nepředstavíte free to play. Právě naopak. Hned vám na mysl vyskočí mega hry jako Assassin’s Creed, Far Cry 3, Watch Dogs a další tříáčkové pecky. Čímž nechci říct, že by snad jejich novota nebyla tříáčková, ale rozhodně to bude pro jedno z největších herních studií na světě velká změna.

Ubisoft totiž oznámil The Mighty Quest for Epic Loot. Blbější název asi vymyslet nemohli, ale svým způsobem to ladí se stylem hry. Ten má být odlehčený humorný a podobná bude i vizuální stylizace, která připomíná WarCraftFuseTeam Fortress 2 a podobné tituly. Víc napoví i první trailer. Ten je sice jen renderovaný, ale styl hry představí dostatečně.

The Mighty Quest for Epic Loot by se dal stručně sesumírovat asi jako kříženec Diabla a tower defense her s troškou Doty a Dungeon Keepera. A trochu to připomíná Fortnite od Epicu. Což by mohla být, v rukou chlapců z Ubisoft Montreal, zajímavá kombinace. Hlavním prvkem hry bude samozřejmě klikfest a loot, ale všechno se to bude odehrávat na zámcích, které si budete moct stavět a upravovat. A protože tu máme čest s free to play titulem, tak samozřejmě všechno nebude tak úplně free a za některé pokročilé věci se bude cálovat.

Hra se bude sestávat ze dvou hlavních částí - útoků a budování. V akční části by to mělo trochu připomínat Diablo III - půjdete do cizího hradu, tam budete rubat příšery, budete z nich sbírat loot, budete levelovat, dostávat nové skilly, budete mít životy i manu... Prostě klasická diablovka. Tady od Ubisoftu asi nemůžeme očekávat žádnou revoluci, ostatně proč taky. Diablo III je mega úspěšné a leckteré studio by se mu chtělo přiblížit.

Zajímavější tak bude asi stavěcí část, kde se má míchat právě Dungeon Keeper s žánrem tower defense, což zní hodně lákavě. Pomocí jednoduchého klikání, drag and dropu a jiných primitivních ovládacích prvků si sestavíte vlastní dungeon, který pak zaplníte monstry. Těch samozřejmě nemůžete na každý roh nasypat desítky. Jak už to v tower defense bývá, nebudete mít neomezený rozpočet, a tak budete muset důkladně promyslet, co kam dát tak, aby to nepřátelům co nejvíc zatopilo. Kromě monster budete moct proložit chodby svého hradu taky různými pastmi a nástrahami, aby se tam nepřátelé nenudili.

Všechny tyhle pěkné pastičky a monstra budete do hry dávat kvůli nepřátelům, kteří ale nebudou řízení umělou inteligencí. Všechno to bude čistě multiplayerová rubanice, takže se vám po hradě budou procházet buď vaši přátelé ze hry, náhodní hráči, nebo kamarádi, které máte na Facebooku. Stejně tak budete moct do cizích hradů podnikat výpravy se svou postavou i vy, a když se dostanete až na konec, bude vás tam čekat zákeřný boss. Cestou budete klasicky diablovsky sbírat zkušenosti, nové levely, skilly, předměty...

Chybět nemá ani jakási herní sociální síť, speciální sázky/výzvy s ostatními hráči a podobné libůstky, které se do free to play titulu hodí. The Mighty Quest for Epic Loot může zatím vypadat jako trochu divný kočkopes, ale když budeme věřit zkušeným tvůrcům z Ubisoft Montreal, tak se na hru můžeme pomalu začít těšit. Datum vydání zatím není, ale brzy by měla začít beta. A platforma je jasná, free to play titulům to na současných konzolích moc nesluší, takže PC.

Nejnovější články