Turok v next-gen kabátě
zdroj: tisková zpráva

Turok v next-gen kabátě

6. 6. 2006 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Na Turoka, lovce dinosaurů, si asi dobře pamatujete.

Na jeho štaci skrze konzoli Nintendo 64, přes PC, až k PS2, kde přišel konec Acclaimu a jedné FPS série, jejíž kredit v samotném závěru nebyl, pravda, moc vysoký. Jenomže díky iniciativě Disneyova herního studia, ano, řeč je o Buena Vista Games, se tahle střílečka znovu vrací na scénu. Jejím vývojem je přitom pověřen nově vzniknuvší tým Propaganda Games, za nímž stojí čtyři bývalí zaměstnanci EA. Co mají s Turokem velké plány, ale na jejich uskutečnění si musíme ještě nějaký ten pátek počkat. Hra se na konzolích PS3 a Xbox 360 totiž objeví až v průběhu příštího roku. A nabídne pohled na blízkou budoucnost a v ní na Josepha Turoka, člena speciálních složek, který stíhá svého bývalého učitele a jeho bandu žoldáků až na geneticky upravenou planetu, kde se tito nacházejí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Za chvíli na této poněkud neplánovaně přistane sám Turok a jeho tým, přičemž pro vypořádání se s problémy bude vybaven rozličnými zbraněmi, jako je nůž, luk anebo railgun - míra využití toho kterého přesvědčovacího nástroje má být přímo odvislá od vašich preferencí. Buďto do akce půjdete takříkajíc po hlavě a natvrdo, nebo upřednostníte stealth manévry s opatrným postupem a plížením za zády oponentů. Co budou zatím dělat vaši kolegové ve zbrani mi není známo. Nepřátelští vojáci sice mají tvořit hlavní část vašeho zájmu, nicméně zdejší svět obývají také prehistoričtí tvorové a jak velí trademark téhle série, budou to samozřejmě dinosauři. Kteří mohou leckdy výrazně promluvit do dění na scéně, tady zejména na základě své chuti. Neboli snadno se můžete dočkat situací, kdy se draví raptoři rozhodnou zaútočit na vaše oponenty, k čemuž jim ostatně můžete býti sami nápomocní, tedy navést je vámi žádaným směrem.

Herní univerzum má být nesmírně rozlehlé, snad proto se mluví o využití nějakých blíže nespecifikovaných dopravních prostředků a zrovna u nich bych si sám za sebe tipnul alternativní third-person perspektivu, která se má v tomhle dobrodružství při některých aktivitách připomenout. O připomínku se taktéž hlásí silně modifikovaný Unreal Engine 3, který se mimo jiné zaslouží o propracovaný online multiplayer, kde se však podrobnosti dosud drží pod pokličkou. Tvůrci mluví (jak jinak) o pokrokové AI, o různých modelech chování dinosaurů, kteří se v obraze mohou jenom mihnout při sledování svých vlastních zájmů, resp. většího zákusku. Ačkoliv první obrázky nevypadají nijak extra (eufemisticky řečeno), grafika jednak není vše a potom do finální verze je ještě daleko. Důležitá bude především hratelnost, ale abych řekl pravdu, přes veškeré informace jsem k tomuhle zmrtvýchvstání dosti skeptický. Tím spíše, když je za ním nové studio, byť se zkušenými lidmi.
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články