Turok nakonec také pro osobní počítače
zdroj: tisková zpráva

Turok nakonec také pro osobní počítače

2. 11. 2007 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Lovit dinosaury a jiná prehistorická zvířata budete moci také na svých neprehistorických PC.

"Hra běží na silně modifikovaném Unreal Enginu 3 a jak známo, Unreal Engine 3 podporuje Xbox 360, PlayStation 3 a PC, takže osobní počítač je očividně platformou, která je na našem radaru a která by dávala smysl," prohlásil zakladatel vývojářské firmy Propaganda Games. Uplynulo pár dnů a máme od vydavatele potvrzeno černé na bílém, že Turok přijde (už bez podtitulu Rebirth) i na staré dobré PC. O vše se postarají experti přes konverze ze společnosti Aspyr. Jedinou nevýhodou tak bude, že nedorazí na trh souběžně s PS3/X360 verzemi 5. února 2008, nýbrž někdy na jaře.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Namísto upřesnění, čím že má být PC verze specifická, naplnil držitel licence (Touchstone) tiskovku povídačkami, jak mají first-person střílečky na osobních počítačích bohatou historii. Reálný důvod, proč u titulu dlouhodobě zamýšleného jen na konzole dochází těsně před vydáním k náhlé změně, nikdo na mikrofon otevřeně neřekne. Asi nebudeme daleko od pravdy, když tipneme, že jde zejména o peníze. Vývoj je drahý, trvá neúměrně dlouho, a tak výrobce, podobně jako třeba Capcom, musí eliminovat rizika rozšířením cílových platforem. Jakkoli kdysi tvrdil, že nic jiného než next-gen stroje by jejich skvost neutáhlo. Je sice předem jasné, že PC verze se prodá nejméně ze všech, ale lepší něco málo než nic - nehledě na přínos ve zviditelnění titulu zásluhou PC hráčů/diskutérů, dema na internetu atd.

Nový Turok chce být realističtější než předešlé díly, které nezaznamenaly takový úspěch jako převratná jednička. Oproti ní nebudete muset povinně absolvovat plošinkovo-hopsací úseky, které zde představují spíš místa pro sesbírání bonusové výbavy. Celková hratelnost má být otevřenější, už žádná předem vytyčená cesta postupu, nýbrž "crysis-oidní" styl i díky husté džungli (nové obrázky). Příběhové momenty budou vyprávěny flashbackovými cutscénami hodně inspirovanými Half-Lifem. Ani v PC verzi nebude chybět multiplayer pro 16 lidí na 7 mapách, přičemž co-op souhry s třemi kamarády si užijete jen ve třech speciálně k tomuto účelu navržených levelech. Více o práci a výbavě lovce dinosaurů či jiných prehistorických zvířat v našem archivu.
zdroj: Shacknews, PR, Teamxbox

jd

Nejnovější články