Trhání nepřátel na hadry v Splatterhouse
zdroj: tisková zpráva

Trhání nepřátel na hadry v Splatterhouse

10. 5. 2008 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jednou vám v ruce zůstane jejich hlava, podruhé noha. Zahodit nebo použít? DRUHÁ ČÁST PREVIEW

Minule jsme si přiblížili zápletku chystaného remaku hororu Splatterhouse, jejíž hrdina Rick se z pečlivého studenta nekrobiologie stane krvelačným monstrem. V jeho chůzi bude něco ze zvířecích pohybů a dle autorů v lecčem připomene opici (mimo to jej modelují podle vzoru Mr. Hydea z Van Helsinga). Změn doznala i Rickova maska, která víc než brankářskou hokejovou helmu z v původní arkády připomene gigantickou lebku s vystouplými kostmi.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Co se týče Rickových bojových dovedností, ze všech nejvíc si prý oblíbíte možnost trhat protivníky na hadry. Jednou vám v ruce zůstane jejich hlava, podruhé noha: jakoukoliv část těla pak budete moci použít jako zbraň a sejmout s ní zase jinou potvoru (podobnou možnost o něco dřív přinese i Dead Space od EA). Za každou zabitou zrůdu získáte extra bodíky, přičemž po dosažení určité úrovně se Rick dostane do extatického vytržení a bude v ráži mlátit všude kolem sebe, zatímco ze svalů mu dočasně vyhřeznou ostré bodce a la Prototype.

Namísto ukazatele zbývajícího zdraví zvolili vývojáři naturalističtější způsob: nejprve si na hrdinově těle všimnete povrchních šrámů, později začne Rick krvácet a když bude nejhůř, začne se mu z těla odlupovat maso, až zbudou jen holé kosti. V tu chvíli bude mít svalnatec akorát dost a pokud ho nenecháte vydechnout a zapracovat regeneraci, hrozí, že inkriminovaná část těla odpadne (zápěstí, celá ruka, noha atd).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Chybět nebudou tzv. Splatter Kills neboli efektní vraždy, kdy Rick popadne protivníka a rozbije s ním dřevěnou ohradu, kamenný sloup či kovovou konstrukci, neboť drtivá většina prostředí má být zničitelná. A aby toho nebylo dost, během hry si zahrajete i na nekromancera, protože Rick v pozdější fázi získá schopnost vyvolávat z mrtvých těl kolem sebe posluhovače, kteří ho pak budou v houfech doprovázet na jeho cestách.

Splatterhouse vyjde pro X360 a PS3 v polovině příštího roku - více v odhalení.
zdroj: EGM

levis

Nejnovější články