Tony Hawk Proving Grounds: pro slávu či požitek?
zdroj: tisková zpráva

Tony Hawk Proving Grounds: pro slávu či požitek?

17. 6. 2007 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Čistě konzolové skejťácké Tony Hawk’s Proving Grounds se narozdíl od minulých dílů bude odehrávat na východním pobřeží Spojených států, konkrétně ve Philadelphii (s Love Parkem a FDR Skateparkem), Washingtonu (včetně Capitolu, Air and Space muzea a National Mallu) a Baltimoru.

Tři nabízená města propojí podzemní dráha a v každém bude na pozadí hrát jiná hudba. Ani tentokrát vám to autoři neulehčí a proto poté, co si z více než čtyři sta částí oděvu vytvoříte vašeho skejťáka, začnete zcela od nuly. Během hry se podle stylu jízdy a typu nejčastěji plněných úkolů vypracujete v jeden ze tří typů skejťáka: Career, Hardcore či Rigger. To se podepíše nejenom na vývoji příběhu, jinak vyprávěném formou devíti epizod s osmdesáti filmečky, ale také na vzhledu vašeho hrdiny.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Mezi kariérní skejťáky patří např. Tony Hawk a ve zkratce jde o ty, kteří tento sport provozují pro peníze a slávu. Proto se budou nejvíce soustředit na bullet-timové zpomalení času Nail the Trick z minulého dílu a nově také Nail the Grab a Nail the Manual, zpřístupňující další triky. Ty budete provádět např. skokem z balkónu ve druhém patře či před diváky v Lansdowne. Hardcore jezdci jako Mike Vallely si oblíbí Aggro Kick, který jim podstatně přidá na rychlosti a dovolí srážet chodce k zemi.


Tony Hawk's Proving Grounds trailer - stažitelná verze (42 MB, 1280x720)

Kdo se přidá k Riggers (Rodney Mullen a další), získá schopnost stavět svoje vlastní dráhy a skoky anebo se nezpozorován ochrankou vkrádat do budov a hledat tam tajná místa pro umístění dalších ramp. V baltimorském přístavu dostanete třeba za úkol si získat diváky, ale k tomu budete muset nejdřív skatepark kompletně připravit, což lze částečně vidět i ve video interview na GameSpotu.

Kromě pokročilého video editoru (viz starší článek) ve hře objevíte také soukromé Skate Lounge, které si budete moci kompletně přizpůsobit a zvát si sem ostatní hráče na mejdany a soutěže (třeba i o peníze). Online budete moci závodit ale i ve vámi upravených městech a autoři zašli dokonce tak daleko, že kdykoliv v singleplayeru pojedete kolem telefonní budky, budete moci zvednout telefon a zjistit, které závody se v dané čtvrti kolem vás právě odehrávají online. Na Tony Hawk’s Proving Grounds pro X360/PS3 a PS2 pracuje Neversoft, kterému s Wii verzí pomahají ještě Page 44 Studios. Světlo světa by Proving Grounds mělo spatřit v říjnu, zhruba měsíc před konkurenčním SKATE od EA.
zdroj: IGN, TeamXbox, GameSpot, GameSpy

levis

Nejnovější články