Sudden Strike
zdroj: tisková zpráva

Sudden Strike

18. 4. 2000 0:00 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Sudden Strike - previewAutor: Tiberium & GOnDaRPublikováno: 18.dubna 2000•CDV co? ...


Sudden Strike - preview

Autor: Tiberium & GOnDaR
Publikováno: 18.dubna 2000

CDV co?
CDV Software se nejspíše za krátký čas stane dalším jménem známým hráčům na celém světě. CDV Software vyvijí a distrubuuje hry a jeho základ je v Německu. Co bude to překvapení, které tuto neznámou firmu akceleruje na jednoho ze známých hráčů na trhu ? Možná právě Sudden Strike.

Podle nich samých je Sudden Strike real-time strategicko-taktická válečná hra. Je zde real-time, ale žádné obhospodařování surovin, je to také taktická válečná hra, ale není tahová. Nejpřesnější pohled se nám naskytne, když uvedeme srovnání s Gettysburgem Sida Meiera. Jestliže jste tuto klasiku o občanské válce hráli, máte letmou představu, jak bude Sudden Strike vypadat.


S rozmyslem
Je to real-time, ale jak už bylo řečeno, bez managmentu zdrojů. Hráč nemá možnost shromažďovat suroviny, stejně tak nemůže trénovat nové jednotky. V kostce to znamená, že ty pěšáky, které dostanete na začátku mise jsou ti, které si odnesete dále na jejím konci.

Úspěch zde bude velmi často záležet na opatrném používání právě pěšáků. V tomto ohledu se blíží klasickým tahových strategiím. Ale akce zde má také velmi silné zastoupení, takže i fanoušci Command and Conquer: Red Alert si přijdou na své.

Reálné reálie
Jelikož je vše založeno na skutečných událostech z druhé světové války a vaše jednotky budou taktéž odpovídat těm z minulosti, nemůže se zde většinou například stát, že voják by odstřelil s nějakou jednoduchou pistolí tank. Ten spíše sejme vojáčka jednou ranou. Samozřejmě zde budou také proti-tankové a proti-letecké zbraně a mnoho jiného arzenálu II.sv.války.

Naleznete zde jednotky Německa, Velké Británie, USA, Francie a SSSR. Scenária vám jistě připomenou hodiny dějepisu, např. invaze v Normandii nebo zima u Stalingradu. Začlenění ruských misí bude jistě zajímavé, protože se zde bude vyskytovat opravdu velké množství jednotek a nemalou úlohu sehraje i měnící se počasí.

pokračování

Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva



Nejnovější články