Stylizovanější a rychlejší Dragon Age 2
zdroj: tisková zpráva

Stylizovanější a rychlejší Dragon Age 2

6. 8. 2010 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Vývojářské demo prozradilo inspirace i mírný posun v systému soubojů. Už jste někdy nechali vybuchnout obra?

Obrázek EA to s první ukázkou Dragon Age 2 vzali šupem: místo okázalých tiskovek nebo soukromých předváděček pro vybrané novináře se jednoduše vytasili s prvním hratelným buildem hry. Jako inspirace jim prý tentokrát posloužily filmy Usual Suspects nebo Princess Bride, z nichž si autoři vypůjčili retrospektivní způsob vyprávění: příběh nového hrdiny Hawkea, který byl svého času legendou světa Ferelden, ve skutečnosti nějaký trpaslík vypráví u ohně jisté vědmě.

A jak už to v podobných případech bývá, vypravěč také tu a tam některé z vašich činů nadnese. Tohle mírné přehánění se přeneseně odrazí i na vizuálním stylu hry, který je stylizovanější než v prvním dílu; modely postav začínají pomalu připomínat karikatury, krajina je ještě temnější a vaši nepřátelé Darkspawni často umírají v kalužích krve. Tahle poslední drobnost se ostatně během dema opakovala často, protože Hawke se společně s kouzelnicí Bethany ocitli uprostřed vyprahlé pouště pod zapáleným nebem a zápasili nejprve s Hurlocky a posléze s jedním obrem.

Hawka si sice budete moci přizpůsobit k obrazu svému a udělat z něj muže nebo ženu, jméno ale má mít vždy stejné. Pokud stejně jako předvádějící zvolíte lidského válečníka, hordou Darkspawnů se snadno prosekáte a zbude po vás jen krev. Protože předváděčka běžela na Xboxu 360, kde hra mimochodem vypadá o poznání lépe než její předchůdce, zůstal stejný i konzolový interface včetně ovládacího kolečka s výběrem talentů, kouzel, předmětů atd.

Plynulejší pohyb a přirozenější animace sice potěší, ale liší se souboje od prvního dílu zásadněji? Podle redaktora Gamespotu nanejvýš v tom, že talenty a kouzla se rychleji dobíjejí, což ale může být jen nastavením parametru ve vývojářském demu. Že by se Dragon Age tak brzy změnilo v obyčejnou hack'n'slash diablovku se přece jenom v případě BioWare nechce věřit.

Dragon Age 2 vyjde na jaře 2011 pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Dragon Age 2 info z Game Informeru  [12.7.2010 13:13]

zdroj: GS

levis

Nejnovější články