Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulse info
zdroj: tisková zpráva

Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulse info

7. 11. 2004 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Už když jsme o Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulsepsali před pár dny poprvé, bylo zřejmé, že půjde o poněkud netradiční akční hru.

stubbszombie zdroj: tisková zpráva Přeci jen, kolik stříleček mělo v hlavní roli zombíka? Tvůrci, kterými jsou Wideload Games, prý tímto chtěli přinést do tak nějak skomírajícího žánru něco nového. A s oživením svého projektu nezůstali pouze u ústřední postavičky. Hra se sice bude odehrávat v temném prostředí ultra-moderního velkoměsta - Punchbowl v Pensylvánii, bude však odlehčena "poťouchlým" humorem. To je ostatně patrné už z úvodního obrázku na nynějších oficiálních stránkách.

Stubbs, jak se nemrtvý hrdina jmenuje, je přes své rozpadající se tělo sympatickým chlapíkem. Pro vše co dělá, má své důvody. Hráči by je měli během hraní pochopit a dost možná i ocenit. Hodně času strávíte fyzickým napadáním různých lidí a vysáváním jejich mozků. Tělo zombíka však skýtá i jiné možnosti jak jej využít jako zbraň - například si budete moci vyrvat vlastní vnitřnosti a házet je po nepřátelích. Tlející orgány explodují a zhoubný "zombický" plyn v nich obsažený zkázu dokoná. A když už je řeč o plynech, chudák Stubbs trpí díky své "mozkové" dietě také nadýmáním. Často jde sice o dosti nepříjemnou záležitost, ovšem v jistých případech se to může projevit i jako velmi účinná až smrtící zbraň.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Ani to ovšem není ze Stubbsova arzenálu vše. Využít lze také jakékoliv končetiny oddělené od těla. Například samotnou ruku budete moci poslat do míst, kam celý Stubbs nemůže. Ruka vám rovněž umožní ovládat jiné postavy, doslova je posednout, takže pak třeba otočí své zbraně proti svým přátelům, odemknou vám jinak nepřístupné dveře a vydají tak obyvatele budovy napospas vašim zvrhlým gurmánským choutkám, apod. Navíc, každý, koho zabijete, se může proměnit v zombíka a posloužit vám jako takový "nemrtvý" štít.

Nepřítelem a případným cílem vašeho útoku může být kdokoliv s nedotčeným mozkem. V Punchbowlu se to jen hemží lidičkami všeho druhu, každý (od turisty, přes puberťáka, po policistu, aj.) se může stát Stubbsovou večeří, snídaní, obědem, anebo jenom svačinkou. Někteří půjdou ulovit snáze, jiní hůř, protože mohou být i ozbrojeni nejrůznějšími zbraněmi (od typických střelných, po některé futuristické). Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulse má být pouze single-playerovou hrou. Těšit se na ni mohou majitelé PC, Maců a Xboxů. Verzi pro PC a Mac připravuje studio Aspyr Media. Základem titulu je vylepšená verze Halo enginu. Vydání je naplánováno na léto 2005.

zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články