Staňte se DJem v Scratch The Ultimate DJ
zdroj: tisková zpráva

Staňte se DJem v Scratch The Ultimate DJ

17. 6. 2009 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Po hrách pro kytaristy a rockové skupiny přichází také něco pro amatérské DJe.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Hry Guitar Hero nebo Rock Band jsou čím dál populárnější, prodávají se po statisících kusů a zejména na večírcích doma mohou být senzačním zpestřením. Není tedy divu, že se vymýšlí stále obdobné hry. Pro kytaristy a rockové skupiny už gamesky existují, na řadu tedy přišli amatérští DJové, pro které je Scratch: The Ultimate DJ primárně určeno. Na své si ale zdá se přijde víceméně kdokoliv, kdo by si chtěl maličko hrát se známými songy a měnit si je k obrazu svému.

Největší změnou ve Scratch: The Ultimate DJ oproti hrám typu Guitar Hero totiž je, že nemusíte odehrávat předem dané tóny jako cvičené opice, ale kromě nejzákladnějších tónů tvořících písničku si můžete čas mezi nimi vyplňovat čímkoliv vás napadne – vlastně si na základě známého songu udělat písničku svou. To vše s pomocí ovladače připomínajícího DJský set, na jehož finální podobě pracuje firma Numark, která vyrábí profesionální vybavení pro profesionální DJe. Prohlédnout si ho můžete níže:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Vraťme se ale k tomu „vylepšování“ známých songů. Vyplňovat prostory mezi předem danými tóny, které musíte odehrát, můžete spoustou věcí. Hodíte do songu nějaký ten scratch, jindy hudbu ztišíte, aby se pak později velkolepě opět rozjela, přidáte pár duc duců a za to všechno vám budou přibývat body. Kromě nich také bude nabývat modrý ukazatel, který když vystoupá až na vrchol, dostanete dokonce možnost ve freestyle módu přidat do songu něco úplně nového. Aby toho nebylo málo, k dispozici bude i knihovna všemožných pazvuků, které budete smět používat – zvuky z animáků, mimozemské zvuky, zvuky nářadí a spousta dalších. Dokonce si můžete připojit i mikrofon a pár vlastních zvuků si nahrát. Do známého songu od Kanye Westa tedy budete moct přidat třeba pár ukrknutí. Nebo něčeho horšího.

Mikrofon půjde využít ale i jinak. Zatímco vy budete mixovat u pultu písničku, kamarád vedle bude moct povzbuzovat obecenstvo (při párty, během soukromé seance třeba kočku). Za to sice nebudou už žádné body přibývat, ale ta možnost zde je.

Co se písniček týče, v základním balení by jich mělo být kolem 60 kousků, ale ještě není vůbec rozhodnuto které. Mluví se o již zmiňovaném Kanye Westeovi, dále třeba Mix Master Mike, Gorillaz, Beastie Boys nebo Black Eyed Peas. Hra bude mít také nějaké online funkce, ale spíše chudé. Soupeřit budete moct v získávání bodů za zmixované písničky. Autoři řešili i možnost ukládat remixy songů k nim na server, aby si je mohli ostatní poslechnout a porovnat, ale to jim bylo majiteli licencí písniček zakázáno.

Firma Activision mimochodem vyvýjí podobnou hru s názvem DJ Hero, pro kterou je Scratch The Ultimate DJ obrovskou konkurencí, zejména když vezmeme v potaz, že má jít do prodeje mnohem dříve. Kolos tedy nejprve vyjednával s Genius Products, vydavatelem hry, a chtěli Scratch odkoupit. Genius ovšem neprodal a tak moloch Activision jednoduše koupil vývojářskou firmu 7 Studios, která Scratch The Ultimate DJ vyvíjela. Genius Product teď Activision žalují, stejně jako 7 Studios, kteří jim údajně zadržují nějaké kódy i prototypy ovladače ke hře. Activision očividně chce, aby jejich DJ Hero vyšel jako první. Soud ovšem podle vyjádření neudělá žádné předběžné opatření (tj. nezakáže vydání DJ Hero) a Activision tvrdí, že se Genius touto žalobou pouze snaží skrýt své vlastní finanční problémy. Aby toho nebylo málo, žalobu na Genius podalo také 7 Studios, kteří tvrdí, že Genius jim neposkytoval dostatečnou podporu k vývoji hry.

Scratch: The Ultimate DJ by mělo vyjít v létě pro Xbox360 a PS3.
zdroj: EG

chewiedc

Nejnovější články