Síťová řežba v SOCOM: Confrontation
zdroj: tisková zpráva

Síťová řežba v SOCOM: Confrontation

20. 7. 2008 13:13 | Preview | autor: Petr Poláček |

V kůži speciálních jednotek s C4 v ruce a podařeným vykláněním se pomocí padu Sixaxis.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Nejprve několik zajímavých informací. Série SOCOM, jež započala svou existenci před šesti roky na konzoli PS2, do této doby prodala na 10.5 milionu kopií, přičemž vedle PS2 inkarnací se dočkal také handheld PSP, kde tahle řada dokonce zaznamenala díl, co se stran žánrového zařazení blížil spíše RTS, na způsob představený kupř. ve Full Spectrum Warrior. Nejnovější počin SOCOM: Confrontation již míří exkluzivně na PS3 a půjde o ryze multiplayerovou záležitost, kterou mají na triku oproti minulosti zcela jiní vývojáři - před třemi lety vzniknuvší Slant Six Games.

Online snažení bude podporovat 32 hráčů, nabídne sedm tradičních herních režimů (Team Suppression, Breach, Demolition, Escort, Control, Extract a Elimination) a mapy, na nichž se bude mj. měnit den a noc. Do boje se svým týmem budete moci vyrazit v kůži jedné z vybraných speciálních jednotek (třeba i britských SAS) a k tomu si vybrat z 37 různých zbraní, z jejich 10 modifikací (optika, podpůrný držák, apod.) a 10 věcí, jako jsou granáty, C4, apod. Váha, s jakou vašeho virtuálního vojáka naložíte, ovšem determinuje jeho rychlost na bojišti, po kterém se pohybujete primárně ve třetí osobě, s alternativou měnit náměr zpoza pravého či levého ramena.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jako podařený nápad, aspoň prozatím takhle na papíře, vypadá implementace funkce Sixaxis padu, jehož jemným nakloněním se postava může vyklonit do strany, nebo se více přikrčit. Což se hodí zejména pro časté a nutné krytí za rozličnými překážkami a objekty, které ovšem nemusí zaručit stoprocentní ochranu. Některé materiály totiž půjdou prostřelit, bude tu navíc k mání i speciální munice, co si dokáže najít cestu k cíli i skrze slabší zeď. Atmosféře jistě napomůže propracovaná fyzika, jakož i ozvučení, které se bude lišit také podle toho, jestli se aktuální přestřelka odehrává v interiérech či exteriérech.

zdroj: Archiv


SOCOM Confrontation nový trailer

Komplexnost herního prostředí přitom dává prostor pro maximální taktické vyžití, které budete moci zúročit v plánovaných online turnajích až pro 256 týmů. Takové Mistrovství světa, resp. daného regionu, pro což se určitě bude hodit sofistikovaná periferie - oficiální Bluetooth headset, který Sony hodlá v brzké době blíže představit. Headset, který by měl jít propojit kupř. s mobilem a který by mohl být později součástí SOCOM balení. Hra má ve finální verzi běžet na 1080p a s podporou 7.1 kanálového prostorového ozvučení, s vlastním nastavením ovládání a s herními aspekty typickými pro tento typ her, jako je volba kamufláže, nastavení kadence střelby, atp.
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články