SimCity Societies oficiálně
zdroj: tisková zpráva

SimCity Societies oficiálně

13. 6. 2007 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Podle EA revoluční změny, podle fandů starého SimCity zkažení série. Co vše se bude hrát jinak a co jsou to sociální energie?

Za návrat jedné z nejpopulárnějších PC sérií, které se od roku 1989 prodalo 17 milionů kusů, prezentují Electronic Arts v tiskové zprávě titul SimCity Societies. Vytvoříte v něm nejen město dle svých představ, ale také ovlivníte jeho kulturu, chování obyvatel či atmosféru prostředí. Jak říká viceprezident Sims divize Rod Humble, to jsou totiž věci, které odlišují skutečný Oxford od Mnichova, či San Francisco od Salt Lake City. S tímto konceptem, jehož ambice přesahovaly line-up EA, laboroval několik let (pamatujete na zrušené SimsVille?), než si na veletrhu E3 padl do oka s vývojáři z Tilted Mill Entertainment, kteří jeho vizi skloubí se svou tvůrčí filozofií.

Chcete policejní stát, kde pobudové okamžitě putují do nápravných zařízení, nebo raději ekologicky pojatou obec v tropech, kde si budou lidé sami pěstovat potraviny, či spíš centrum zábavy s ruským kolem, perníkovou chalopukou a čokoládovnou? Díky široké paletě různorodých měst k postavení (o jeho jiném průběhu zde) je hra nazývána nejflexibilnější budovatelskou strategií všech dob. K dispozici dostanete více než 350 typů staveb, jejichž architektura pokryje všechny možné styly - od minulosti po budoucnost, od realistických přes fiktivní až po bláznivé. Po kliknutí na vybrané budovy, vizuálně odpovídající svému účelu a názvu, se vám otevřou další možnosti, s nimiž si lze hrát.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Oficiální oznámení provází velká várka dalších screenshotů, upřesňuje termín vydání již na listopad 2007 (předobjednávka z Xzone.cz) a hlouběji vysvětluje systém tzv. sociálních energií, o nichž víme z nedávného odhalení, které vyvolalo tolik negativních reakcí jako málokterá jiná nová hra.
    SimCity Societies uvádí zcela novou revoluční sadu funkcí, jejichž prostřednictvím mohou hráči kombinovat budovy spotřebovávající či produkující nové druhy zdrojů, nazvaných „sociální energie“. Tím, jak tyto zdroje (průmysl, bohatství, poslušnost, znalosti, náboženské cítění, tvořivost atd.) smísíte a v jakém poměru, určíte sociální energii vašeho města. Bude šťastné a hravé, duchovní a hloubavé, bohaté a mocné anebo poslušné a ustrašené? Jeho osud je ve vašich rukách! Kromě čerpání zdrojů z jedné nebo více energií se bude charakter města měnit v závislosti na hráčem zvolených kombinacích těchto energií. Co propojit a sestavit, bude záležet jen a jen na tvůrci města, ať už to bude futuristická metropole, fantaskní město duchů, totalitní společnost v orwellovském duchu nebo náboženská komunita... [více v tiskové zprávě]
zdroj: PR, WP, Simtropolis

jd

Nejnovější články