Různé cesty pátrání v Heavy Rain
zdroj: tisková zpráva

Různé cesty pátrání v Heavy Rain

24. 5. 2009 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jak jinak mohla dopadnout páteční scéna z vrakoviště? Kdo je vlastně detektiv? A kdo vrah?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva V návaznosti na páteční video z vrakoviště Heavy Rain by možná nebylo od věci celou scénu z téhle chystané akční adventury vysvětlit. Samotná hra bude mít čtyři hlavní postavy, jejichž příběhy se budou různě prolínat a navzájem doplňovat; v téhle scéně se zhostíte role detektiva Normana Jaydena, který se snaží vystopovat tajemného zabijáka přezdívaného Origami Killer.

Jaydena stopy zavedou na vrakoviště, kde se střetne s hlídačem Mad Jackym, což jste jistě viděli již ve videu. Kouzlo je ale v tom, že to tak ve skutečnosti také vůbec být nemusí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Heavy Rain totiž funguje na principu kontextuálních akcí a desítek rozvitých dějových linek vedle sebe: po prvním rozhovoru s hlídačem budete mít každopádně chvilku času na to, abyste se kolem rozhlédli. Jayden si nasadí černé brýle s přístrojem A.R.I. (Added Reaility Interface), které fungují jako infračervené zařízení, zachytávají různé pachy, umí na místě analyzovat DNA v něčí krvi a tak podobně. Jejich použití Jaydena ve videu dovedlo až ke stopě krve, která pokračovala k vaně napuštěné kyselinou a v ní Jayden ještě zahléhl rozkládající se lebku, než jej hlídač znovu přepadl ze zadu.

Nabízí se ale úplně jiná varianta: pokud byste hned po příjezdu šli opačným směrem, našli byste vrahovo auto zaparkované hned za rohem a celý rozhovor s Mad Jackym by se tím pádem mohl odvíjet úplně jinak. Hlídače by se vám třeba i podařilo hned vsadit do pout. A pokud ne a došlo by k bitce jako ve videu, ani tehdy není hra čistě lineární: ze souboje existuje několik možných cest včetně té, na jejímž konci Jayden skončí omráčený.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Co se z videa nedozvíte je, že Jayden ve skutečnosti jede na ostrých drogách. Může se tedy snadno stát, že zrovna uprostřed bitky dostane hrdina absťák a nezbude mu, než se opět za pomoci kontextuálních akcí pokusit rychle vylovit lahvičku triptokainu a napít se, čímž se potřeba další dávky zase na chvilku oddálí. Ale pokud by se vám to nepodařilo včas, Jaydenovi se začnou třást ruce, rozostří se mu vidění a proti namakanému hlídači bude mít v souboji ještě menší šanci...

Heavy Rain vyjde koncem roku pro PlayStation 3 - více v našich článcích:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Inspekce vrakoviště ve videu z Heavy Rain  [22.5.2009 17:17 - jd]
Obrázky z Heavy Rain a odlišnosti od Fahrenheitu  [22.5.2009 13:13 - levis]
Na místě činu v Heavy Rain  [5.1.2009 13:13 - levis]
zdroj: IGN & 1UP

Nejnovější články