RPG Gothic III se pomalu rýsuje
zdroj: tisková zpráva

RPG Gothic III se pomalu rýsuje

16. 4. 2004 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Na německé sajtě World of Gothic se před pár dny objevil rozhovor s tvůrci série RPGček Gothic.

Otázky se pochopitelně týkaly především chystaného Gothic III, ačkoliv řeč se stočila též na možné přípravy druhého datadisku ke Gothic II. Jak ale zástupci Piranha Bytes uvedli, žádný druhý datadisk od nich očekávat nemáme, Gothic II: Night of the Raven (anglická verze teprve vyjde) bude jediným.

Co se týče příběhu Gothic III, ten ještě není kompletně vymyšlený, ačkoliv vývojáři už mají základní představu, o čem by hra měla být. Mimo jiné vám v ní prý objasní i některé ne úplně vyřešené věci z druhého dílu. Podle vlastních slov chtějí nejdříve vytvořit prostředí (svět) a až pak se zabývat příběhem. Jak přesně však bude svět Gothic III vypadat nebo co nového v něm nalezneme, zatím ale neprozradili. Jisté je jen to, že herní lokace budou opět hodně rozsáhlé, plné života a velice detailní, což jsou ale slova, která slýcháme v souvislosti s téměř jakoukoliv hrou.

Změn by se prý měly v Gothic III dočkat skoro všechny herní oblasti, což platí též o systému vývoje postav. Pokud jde o engine, na kterém hra poběží, chtějí Piranha využít vlastní technologii. Studio však souběžně plánuje i licence některých komponentů od jiných společností.

zdroj: WoG

kate

Nejnovější články