Realtime strategie Homeworld: Deserts of Kharak vyjde už v lednu
zdroj: tisková zpráva

Realtime strategie Homeworld: Deserts of Kharak vyjde už v lednu

17. 12. 2015 11:25 | Preview | autor: Adam Homola |

Projekt dříve známý jako Homeworld: Shipbreakers vydavatel Gearbox Software nově přejmenoval na Homeworld: Deserts of Kharak a oznámil datum vydání: 20. ledna 2016. Pouště Kharaku budou v lednu hostit trochu jiný Homeworld, než jak slavnou sérii známe od jejího prvního dílu. Půjde totiž o realtime strategii odehrávající se na zemi, nikoliv ve vesmíru. Dějově je hra zasazená ještě před událostmi prvního dílu a do celého univerza by vás tak měla pomalu uvést i pokud jste nikdy žádný Homeworld nehráli.

Vývojáři ze studia Blackbird Interactive se chlubí moderním pojetím klasické realtime strategie, což zní sice osvěžujícím dojmem, ale zatím není příliš jasné, co si pod tím máme představit. Vy se ujmete role velitele, který bude ovládat pozemní i vzdušné síly, ale všechno se má odehrávat přímo na písečných dunách, nebo těsně nad nimi.

Co do jednotek slibuje Homeworld: Deserts of Kharak víceméně klasickou strategii - na výběr dostanete od lehkých vozidel, přes střední a univerzální třídu, až po masivní těžké křižníky. Každá jednotka se přitom hodí na něco jiného a každá má svého úhlavního nepřítele, tudíž je důležité kompozici armády namíchat ideálně tak, aby neměl nepřítel sebemenší šanci.

zdroj: Archiv

Svoji roli v Deserts of Kharak hraje i prostředí. Bojovat se nebude jen na holé a ploché poušti, ale na malých i velkých dunách, v kráterech, poblíž skal apod. Není tak dobré ignorovat výhodu vyvýšeného terénu a podobných tradičních strategických propriet.

Vedle klasických soubojů na přímo dojde i na taktizování, plánování přepadení nepřátelských sil, nebo na vymýšlení plánu jak zasáhnout oponenta přímo do jeho surovinových zásob. K prý epickému příběhu si můžeme připočíst také online multiplayer, bez kterého by snad žádná strategie už nemohla vyjít.

Homeworld: Deserts of Kharak má nabídnout jak klasický multiplayer jeden na jednoho, tak i kooperativní režim a různé podmínky výhry. Detaily o jednotlivých módech se snad dozvíme brzy, vzhledem k blížícímu se datu vydání. Něco málo naznačí i přiložený trailer, na kterém uvidíte i záběry přímo ze hry.

Nejnovější články