Rabování krámů v APB
zdroj: tisková zpráva

Rabování krámů v APB

11. 12. 2009 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Masivně multiplayerová akce od EA rozlišuje dvě strany a celkem čtyři frakce s různými cíly.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Po zběžném úvodu a představení editoru postav z masivně multiplayerové akce APB, čili All Points Bulletin, na nedávné předváděčce pak došlo i na samotné hraní. Zdejší svět je rozdělený na dvě strany, Enforcers a Criminals (tedy strážce, kteří ale s policajty nemají nic společného, a pachatele), z nichž pod každou spadají ještě dvě další minifrakce s vlastními motivy a cíly.

I přesto si většina zúčastněných novinářů za své vybrala kriminálníky. Na společenské promenádě obdržíte od některého z NPC zadání prvního úkolu, v našem případě vyrabování několika krámů. Protože k misi dostanete i vlastní auto, není nic snažšího, než si dojít na parkoviště, nechat si vůz přivolat a pak ho zařadit do inventáře. Stejně jako každá zbraň po tomto procesu už zůstane váš a budete si ho moci kdykoliv znovu vykouzlit na přání.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Tvůrci během předváděčky připomenuli, že ačkoliv bývá APB nazývano regulérním MMO, stylem hry má daleko blíž ke Counter-Striku a Quakovi, než třeba k World of WarCraft. Nezáleží tu tolik na tom, kdo disponuje lepší zbraní nebo k ní má extra bonus, ale kdo se s hrou jako první sžije a naučí se v jejím herním světě chodit. APB přitom nelze označit ani za "GTA se stovkou hráčů", protože v takovém případě by okamžitě po spuštění hry vypadl nikdy nekončící chaos. Z tohoto důvodu můžete např. ve hře zranit či zastřelit jen ty postavy, které jsou přímo zapletené do vaší mise.

Hraní za druhou stranu zákona, tedy Enforcery, pak bude mít mírně jiný charakter: vedle možnosti si vybírat mise na promenádě budete totiž dostávat také varování o tom, kde ve městě se právě vyskytuje tým Criminals - a ten bude třeba pokaždé zastavit. Kriminálníci se zkrátka nepřetržitě budou vloupávat do obchodů, krást auta, obtěžovat chodce nebo něco ničit. A na jejich odpůrcích bude jim v tom zabránit, zatknout je anebo - což se patrně stane nejčastěji - kriminálníky rovnou popravit.

APB pro PC a Xbox 360 je momentálně ve stavu uzavřeného betatestu, s vydáním se i nadále počítá na jaro 2010 - více v našich článcích:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Hodiny strávené s editorem postav z APB  [25.11.2009 10:10 - levis]
Seznámení s gangy z APB  [19.11.2009 13:13 - levis]
Městskou onlinovku APB vydají EA  [3.6.2009 20:20 - jd]

zdroj: GamesRadar

levis

Nejnovější články