PS3 sekaná v Ninja Gaiden Sigma
zdroj: tisková zpráva

PS3 sekaná v Ninja Gaiden Sigma

2. 5. 2007 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Firma Tecmo má na svědomí mimojiné kultovní third-person akci Ninja Gaiden pro konzoli Xbox, která se tvářila být skutečně hardcore protipólem žánrově podobně koncipovaných počinů jako God of War či Devil May Cry.

Jak moc hardcore tohle představení vlastně bylo se budou moci fanoušci herní konzole PS3 přesvědčit už koncem měsíce června, kdy se na evropském trhu díky Eidosu objeví vylepšená (dokonce padlo slovo remasterovaná :-) verze, nejenom s lepším audiovizuálním zpracováním, ale i některými vlastnostmi navíc - v přímém porovnání s Xbox originálem. V hlavní roli se pochopitelně představí ninja jménem Ryu Hayabusa, co se snaží pomstít svůj klan. A okrajově také Rachel (coby hratelná figura), ženská představitelka s výrazně odlišnými dispozicemi, skrze níž budete na příběh nahlížet z jiného úhlu pohledu. Aby také ne, když se jedná o nelítostného lovce démonů! V obou případech vás čeká cesta plná krve, přičemž mezi rudými kalužemi postávají jednak lidští oponenti, ale také rozličné kreatury a zmiňovaní démoni, přičemž pomyslným vrcholem budou obtížně zdolatelní bossové.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ve výčtu tradičních zbraní jako je katana, různé meče, válečné palice, ale též shurikeny, kouřové bomby, apod., se nově objevuje klíčová možnost mít hnedle dvě katany naráz, což by mělo rozšířit již tak bohatou nabídku skutečně sofistikovaných komb, která jsou pro každou z ve hře dostupných zbraní jinačí. Samozřejmě, že jednotlivé zbraně mají odlišné atributy. Dále využijete něco pohybových aktivit, mezi nimiž nechybí rychlé kotouly a odrazy od stěn. Doufám, že oproti Xbox inkarnaci tvůrci konečně zlepší práci kamery (zatím to v tomhle ohledu vypadá slibně), která je důležitá také pro pravidelné přeskakování a zdolávání platforem. Vyjma téhle činnosti je pak pamatováno na hádanky, na hledání potřebných klíčů či artefaktů, u čehož byste mohli trochu nabrat dech po adrenalinových akčních pasážích a zvolnit ve zdejším smrtonosném tempu. Ninja Gaiden Sigma bude přímo vycházet z Ninja Gaiden Black (vylepšený Ninja Gaiden na Xboxu), tudíž vedle hlavní singleplayerové kampaně je tu příjemný bonus v podobě speciálních misí soustředících se vyloženě na akci, pročež mohu připomenout funkci Sixaxis padu, jehož třesením posilujete magický atak.

Logicky bychom se měli nadít i původních verzí z edice Ninja Gaiden, počítaje v to jak konzolové alternativy (NES), tak automatovou inkarnaci. Bude jistě zajímavé sledovat (tedy za předpokladu, že výše naznačené řádky platí), kterak si tvůrci poradí s jejich převodem na LCD obrazovku. Odkud už je jenom krůček k povědomí, že hra bude disponovat výtečnou grafickou stránkou, podporou 1080p při 60fps, pochopitelně bude mnohem detailnější, krvavější a údajně ještě dynamičtější svých předchůdců. Tecmo má za sebou bohaté zkušenosti v žánrovém segmentu bojovek, které se tady snaží zúročit, takže se připravte na mimořádnou sekanou, která vyžaduje jenom celé muže. Nebo opravdové hráče, s ohledem na ty úplně nejvyšší obtížnosti, co tu jsou na výběr, ve kterých ani krytí se ve víru boje nemusí být očekávanou spásou.

Na závěr se hodí zmínit, že uzdravovačky jsou rychle přístupné skrze směrový kříž. Na PlayStation Store už je k dispozici 900 MB demo, z nějž pochází desetiminutová nahrávka (300 MB) i horní část obrázků v galerii, zatímco ty spodní mají oficiální původ. Takže pokud máte chuť, lze jej okusit na vlastní gamepad. Přeji dobrou chuť a pevné nervy!
zdroj: IGN, Playsyde, CVG

mart

Nejnovější články