Project: X - nová FPS z Bosny a Hercegoviny
zdroj: tisková zpráva

Project: X - nová FPS z Bosny a Hercegoviny

30. 9. 2004 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Úplně nový akční titul se líhne v dílnách nového nezávislého vývojářského týmu ze Sarajeva v Bosně a Hercegovině - Stardev Studia.

Hra získala pracovní název Project: X (bude časem nahrazen novým) a má jít o moderní, neotřelou first-person střílečku pro PC, postavenou na 3D renderovacím enginu, který si Stardev Studio samo vyvinulo, resp. stále ještě vyvíjí. Vydání titulu je ale naplánováno až na začátek roku 2006, takže času je ještě dost. Ambice tvůrců jsou velké. Chtějí dokázat, že i taková země jako Bosna a Hercegovina může mít skvělé vývojáře a navíc by rádi nastavili laťku žánru o něco výše, než je nyní. Stardev Studio jinak v současnosti čítá 12 lidí, kteří na projektu pracují, a přibírá mezi sebe další.

Podle rozhovoru, který dnes zveřejnil HomeLAN, a který je spíše než na hru samotnou zaměřen na její tvůrce, nechtějí Stardev Studios soupeřit se stěžejními tituly společností jako Electronic Arts, chtějí prostě jen vytvořit hru, která bude zábavná a návyková. Inspirovat se přitom nechávají opravdu vším možným (nejvíce podle všeho ale GTA). Mají v úmyslu ve hře použít jak prvky z vlastní hlavy, tak stokráte osvědčené.

Něco málo více jsme se o hře z rozhovoru ale přeci jen dozvěděli. Project: X má být pojata z first-person perspektivy a odehrávat se v obrovském moderním městě, kde by hráč měl mít naprostou volnost pohybu. Trochu moc to připomíná už zmíněné GTA, přesto se tvůrci dušují, že má jít více než o jeho pouhý klon. Podrobnosti však v tuto chvíli ještě tají. Jak už jsme uvedli výše, základ hry tvoří engine vyvíjený přímo v Stardev Studios. Ještě není hotový. Jeden z programátorů studia už ale začal pracovat na fyzikálním enginu. Pokud by však prý vyšlo najevo, že by to zabralo více času, než jsou ochotni připustit, jsou připraveni zakoupit licenci nějakého už stávajícího. První obrázky ze hry budou zveřejněny někdy před Vánocemi, možná snad už dříve. Spolu s nimi by měly být odhaleny i nějaké další informace.

zdroj: PR, HomeLAN

korgull

Nejnovější články