Příliš epický Blue Dragon
zdroj: tisková zpráva

Příliš epický Blue Dragon

23. 11. 2006 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Exkluzivní RPG-čko pro konzoli Xbox 360 - Blue Dragon, bude zanedlouho k mání na japonském trhu.

Práce tedy finišují a jak se nyní provalilo, půjde skutečně o epický obsah. Ani ne tak co do rozlehlosti herního světa, neboť se mluví o nějakých 40-50 hodinách hraní (na 35 hodin to vychází bez absolvování vedlejších questů), což je zcela v intencích japonských RPG jako je nedávno vydané Final Fantasy XII pro PS2, které je ovšem o poznání delší. Takže co je tím vlastně míněno? Jde o kapacitu. Blue Dragon se totiž objeví hned na třech DVD, což z něj dělá bezkonkurenčně "největší" Xbox 360 titul.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na Blue Dragon přitom pracuje původní tvůrce Final Fantasy univerza Hironobu Sakaguchi a jeho studio Mistwalker už tři roky, nicméně samotný vývoj na platformě Xbox 360 trvá jenom dva. A podle Sakaguchiho šlo o dosti náročný proces, během kterého zhubnul o nějakých deset kilo. K těm třem DVD - hra využívá pokrokové kompresní technologie, aby se na daný počet médií vůbec vměstnala, v nezkomprimované formě má údajně přes 30GB! Tak nějak doufám, že tyhle obstrukce nemá na svědomí tradiční obliba japonských vývojářů v CG doprovodných sekvencích, co mají sice výtečnou kvalitu, ale také poněkud lezou do dat:-)

Z Blue Dragon, ačkoliv se ještě neobjevil na trhu, už je rovnou série, neboť bylo potvrzeno pokračování, stejně jako další kontent pro zde anoncovaný první díl, který bude skrze online službu Xbox Live ke stažení. Co je zajímavé, že má být gratis. Ovšem neméně zajímavé jsou i další projekty Mistwalkeru, mezi nimiž bude k vidění SRPG s názvem ASH (hotovo zatím z nějakých 50%) pro handheld Nintendo DS a potom blíže nespecifikovaná hra ve spolupráci s dost možná Nintendem, cílená buď opět na DS a nebo Wii. V tomto kontextu se jeví nejistě, zdali cílovou platformou pro Blue Dragon 2 bude znovu Xbox 360…
zdroj: Xboxic

mart

Nejnovější články