Přijíždí Forza Motorsport 2
zdroj: tisková zpráva

Přijíždí Forza Motorsport 2

21. 6. 2006 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Závodní Forza Motorsport, která byla svého času zajímavou a hlavně hodnotnou Xbox alternativou pro Gran Turismo 4 od Sony, se nám v případě svého pokračování pro Xbox 360 začíná zajímavě vybarvovat.

Forza Motorsport 2 zdroj: tisková zpráva Vyjma již dříve naznačeného tu je něco nových informačních střípků, takže chutě do toho. Předně se mluví o novém enginu, umožňujícímu v hi-def rozlišení (720p) zachovat parametry jako je 60 fps, 4x full-screen anti-aliasing, motion blur či high-dynamic-range lighting. A také o podpoře oficiálního bezdrátového volantu, který by měl podtrhnout autentický prožitek ze zdejšího závodění proti vyspělým soupeřům, nyní je přirozeně řeč o singleplayerových hrátkách a AI konkurenčních jezdců, kteří rozhodně nemíní strojově opisovat ideální stopu, jako tomu bylo v případě výše citovaného GT4. Díky vylepšení Drivatar Technology použité u originální Forzy se máme nadít unikátní zkušenosti, že každý jezdec bude mít osobitý jízdní projev - někdo v určitých situacích více riskuje, apod. Každopádně zmíněné situace budou opět pouze v intencích asfaltových silnic, neboli terénní vyjížďky se stále neplánují.

Samozřejmostí je akurátní jízdní projev a s tím související fyzika, do čehož můžeme zahrnout také kolizní model, resp. implementaci pokročilé destrukce vozů, což má mít prokazatelný vliv na jejich následný výkon. Sice tu nebyla potvrzena taková vychytávka, že by soupeře bylo možné zpomalit i poté, co se mu do cesty připlete nějaká odpadlá část z vaší původní výbavy, ale s přihlédnutím ke skutečnosti, že tvůrci chtějí Forzu 2 dotlačit na trh do konce roku, nechme jim tuhle featurku pro třetí díl;-) V tomhle se plánuje mít současně na trati 12 detailně vymodelovaných vozů, se kterými se projedete na nějakých 65 tratích (včetně Nürburgring Nordschleife), kde jich je 13 licencovaných, o čtyři více, než měla původní Forza. Čímžto však tahle nabídka ještě nekončí, protože tvůrci momentálně uvažují o jejím dalším rozšíření. Což se koneckonců týká i dostupných pohledů na dění, kde vedle toho z kokpitu bude také "third-person alternativa", v níž před sebou máte kapotu vozu. Tak nějak předpokládám, že se počítá i s tradiční verzí, kde vidíte celé své auto.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Znovu na vás čeká neskutečně komplexní systém vizuální modifikace vašeho plechového miláčka, tentokráte významně umocněný přítomností Photo módu a s tím související možností podělit se s herní komunitou o svoji tvůrčí invenci. Ostatně Xbox Live má hráti dosti důležitou roli ve zdejším hraní, odhlédnu-li od klasického online multiplayeru, je tu přislíbený i režim Forza Motorsport 2 TV, kde se ve stylu Project Gotham Racingu budete moci v přímém přenosu podívat třeba na závody těch nejlepších. Tvůrci mají velké ambice a pevně doufají, že své fanoušky nezklamou, k čemuž dospívají logickou cestou, že oproti vysoce hodnocenému originálu přidávají řadu zajímavých věcí navíc, nemluvě o ještě větší propracovanosti zdejších závodů, které by fandové tohoto žánru měli sledovat ostřížím okem. Dost možná se chystá velká závodní pecka, takže pozor, aby vám nezaskočila:-)

mart

Nejnovější články