Přichází Spider-Man 3
zdroj: tisková zpráva

Přichází Spider-Man 3

16. 2. 2007 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Při nahánění zlosynů, abyste zachovali pozitivní obraz pavoučího muže u veřejnosti, absolvujete 10 příběhových linií.

Vedle očekávaného filmového hitu, cíleného na léto tohoto roku do kinosálů, se na herní trh chystá stejnojmenná hra, která, světe div se, bude mít široký multiplatformový záběr. Vedle PC, handheldů DS, GBA a PSP, se dočkají také majitelé konzolí PS2 a Wii, resp. Xbox 360 a PS3. K těm pokročilejším systémům se bude primárně vztahovat následující informace. Na vývoji pracují lidé z Treyarchu, kteří nabídnou příjemně otevřený New York a základní příběh kopírující jednak filmovou předlohu a druhak samotný komiks. Možná, že právě za tímhle nápadem bude oněch přislíbených cca deset různých příběhových linií, které na jednu stranu nemusíte vůbec absolvovat a jít pouze skrze hlavní kampaň. Ovšem pak se ochudíte o různá a oproti filmovému zpracování unikátní setkání, jako je boss Scorpion, potažmo o zajímavé bonusy po jejich dokončení.
Bossů zde bude ovšem povícero - připravte se na Sandmana či nového Green Goblina, s čímž souvisí povědomí, že potíže, na které zde narazíte a musíte řešit, budou oproti minulosti mnohem variabilnější. Koneckonců potížemi prochází i samotný Spider-Man, jehož nečekaná temná transformace (zobrazená přeměnou barvy kostýmu) není zdaleka jenom kosmetická. Ve městě budete pravidelně nuceni přiložit ruku k dílu a nahánět zlosyny, abyste zachovali pozitivní obraz pavoučího muže u veřejnosti, resp. veřejného mínění. K tomu poslouží také jasná vizuální indikace na mapě, zohledňující aktivitu kriminálních a jiných živlů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Při konfrontaci s narušiteli zákona využijete řady spidermanových speciálních dovedností, mezi nimiž je opět tradiční pohupování a houpání se na pavoučích vláknech, rozličné skákání a přeskakování, lezení po stěnách, a nebo bojování, které oproti dřívějším herním inkarnacím má nabídnout nové pohyby a komba. Tohle všechno platí pro starého známého Spideyho, v okamžiku jeho temné transformace se z něj ale stává mnohem agresivnější a silnější chlapík. A také rychlejší, pročež nezbývá než doufat, že jej takříkajíc stihneme v akci patřičně ukočírovat. Což se může vztahovat i na v současné době populární minihry, neboli také zde se dočkáte speciálního vymačkávání tlačítkových sekvencí dle nápovědy na obrazovce.

Ačkoliv příběhová kulisa bude pro všechny herní platformy stejná, nadějete se zcela unikátních parametrů vždy v závislosti na té které konzoli. Wii a PS3 verze mají těžit z originálního ovládání skrze Wiimote a Sixaxis, u X360 se zase počítá s Achievements. Vizuální zpracování má být zejména na next-genu velice detailní, s podporou 720p, zatímco v případě Wii se počítá s podporu progressive scanu, tedy 480p. Snad se rozlehlý a otevřený New York s jistou svobodou pro vaše konání a herní aktivity podaří představit v o poznání lepším světle, než tomu bylo u předchozího počinu, kreslené hře Ultimate Spider-Man. Oficiální stránka pro hru Spider-Man 3 je k nahlédnutí zde a starší E3 teaser společně s novým trailerem vč. in-game sestřihu stahujte odsud (2x 8 MB).
zdroj: GameSpot

mart

Nejnovější články