Přiblížení akčního Ninja Blade
zdroj: tisková zpráva

Přiblížení akčního Ninja Blade

14. 10. 2008 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Hodlá se odlišit především interaktivními filmečky, evokujícími zážitek jako z kina.

Tomu, že Ninja Blade, připravovaný titul od From Software, bude velmi podobně laděná hra jako Ninja Gaiden, nasvědčuje už fakt, že mají stejného hlavního designera. A podle nejnovějších informací od novinářů, kteří měli možnost zahrát si hratelnou verzi v Tokiu, to pak vypadá, že společného toho budou mít ještě víc. Adrenalinový boj, složitá komba, střídání mnoha zákeřných zbraní (v čele s dvojitými vrhacími čepelemi) atd – to všechno nás nejspíš jen stěží překvapí. Je tu však něco, čím se chce Ninja Blade lišit...

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

To něco je filmové ladění. Klasické hack&slash sekvence často vystřídají filmečky, které nabídnou interaktivní prvky. Nečekejte samozřejmě nic světoborného, hra po vás prostě bude každou chvíli chtít zmáčknout akční tlačítko, a to tak, aby bylo načasování co možná nejpřesnější. Pakliže se vám to povede, získáte ocenění „Perfect“, v opačném případě se vám může docela dobře stát, že budete odměněni nápisem Game Over. A to zvláště při soubojích s tuhými bossy (jako např. velkými zmutovanými pavouky).

Něco takového může znít poměrně jednoduše, citelně ale přituhne ve chvíli, kdy se filmeček odehrává během volného pádu z letadla. Samotní novináři si navíc stěžují, že stisknout akční tlačítko v pravý čas je mnohdy až nadlidský úkol, neboť vás nic předem nevaruje, máte jen zlomek sekundy a i systém se zdá, že nereaguje, jak by měl.

zdroj: Archiv


Ninja Blade - 12 minut hraní na TGS '08 (120 MB stream)

Hra se navíc potýká i s občasným kolísáním framerate, což kazí jinak velmi pohlednou grafiku. Nepřátelé, nazývaní „Carriers“ (dá se přeložit jako „Přenašeči“), vypadají nápaditě a dostatečně nechutně, je tedy škoda, že ve větším počtu způsobují pokles výkonu. Všechna negativa se však jistě dají vychytat – autoři na to ostatně mají ještě dostatek času.

Ninja Blade vyjde pro Xbox 360 začátkem roku 2009 – více v oznámení.
zdroj: IGN

campercz

Nejnovější články