Představení závodů ve Ferrari Challenge
zdroj: tisková zpráva

Představení závodů ve Ferrari Challenge

5. 9. 2007 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Snaha o realistické závodění s bohatým typovým výčtem vozů z historie jedné slavné automobilky. To vše na konzoli PS3.

Před časem (už je tomu tedy pár měsíců) tu bylo oficiální oznámení o multiplatformové hře Ferrari Challenge. Tato má už 23.listopadu přijít do Evropy, aspoň v rámci počítání konzole PS3, u níž se tímto podíváme pod kapotu, nebo-li co nás v těchto licencovaných závodech od spol. System 3 vlastně čeká a patrně nemine. Tvůrci tu na jednu stranu chtějí pokrýt celou historii téhle prestižní automobilky, nicméně v jejich možnostech je aktuálně titul, který se v obchodech objeví s nějakými 30-ti různými vozy, přičemž ty další se mají objevovat postupně - ke staženi skrze PlayStation Store. Podobný model bude i u tratí, takže pro retail verzi hry se plánuje nějakých 13 okruhů s tím, že každý měsíc se objeví ke stažení jeden nový. Počítá se přitom s akurátním vypodobněním reálií - Monza, Silverstone, Monako, ad. Samozřejmě také s nesmírně detailním vymodelováním vozů s řadou alternativních pohledů na závodění, včetně těch z interiéru, kde je pak možné se pokochat nejenom tradiční přístrojovou deskou.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
obrázky vytípané z GC traileru

Ačkoliv grafika údajně nevyhlíží kupř. tak spektakulárně, jako v příchozím Project Gotham Racing 4 a hra patrně nenabídne žádaných 60fps, přesto mohou milovníci rychlých kol zbystřit. Protože se tady tvůrci hodně snaží o vysokou míru realismu, k čemuž si dokonce přizvali odborníka na slovo vzatého - závodníka Formula 2 Bruno Sennu (synovce slavného Ayrtona). Tento každý stroj ve hře obsažený v reálu otestoval a jeho dojmy se posléze podepíší pod rozdílné jízdní vlastnosti toho kterého typu Ferrari. Realismus, resp. eventuálně vysokou náročnost při řízení ovšem lze odstavit na vedlejší kolej skrze sadu dostupných asistentů, v téhle kapitole by neměla chybět ani zmínka o možném indikátoru zohledňujícím ideální stopu, vč. brždění a akcelerace. Zkrátka a dobře, Ferrari Challenge si podle všeho budete moci otestovat dle vlastních preferencí, pročež se hodí zmínka o online multiplayeru pro 16 hráčů a podpoře dvou virtuálních závodníků přes split-screen, jež mají spolu provázet počítačem ovládané vozy.

Mluví se dále ještě o podpoře volantu, možnostech vybrat si, resp. vytvořit vlastní hudební soundtrack jako kulisu pro vaše snažení, a v neposledku hodně speciálním Kartovém módu. Oč jde? V hlavním herním režimu získáváte karty, ze kterých si posléze uděláte balíček 33 vybraných favoritů pro "souboj" s jiným hráčem. Čímž může být klidně samotný počítač, kamarád na téže konzoli nebo někdo online. Ideou pro tohle zápolení je výběr karty v rámci určité kategorie (jako je max. rychlost, výkon, apod) s cílem mít vynesenou hodnotu vyšší, než váš soupeř, čímž jeho kartu získáváte. Konečným vítězem je ten, kdo takhle sesbírá všech 66 karet. Osobně bych to umocnil samotným závodním aktem (kde by vozy měly nastavené limity dle hodnoty karet), resp. přidal tam tuhle alternativu, ale to je jenom taková poznámka na okraj. Vedle ní je info o budoucím možném stahování dalších karet do vaší sbírky, potažmo nějakých těch bonusech ve formě speciálních video dokumentů na Blu-ray disku. Ferrari Challenge vyjde kromě PS3 také pro Wii, PSP a DS.
zdroj: GameSpot

mart

Nejnovější články