Podrobnosti o Thief: Deadly Shadows
zdroj: tisková zpráva

Podrobnosti o Thief: Deadly Shadows

30. 3. 2004 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Třetí díl stealth-akce Thief ze středověku s podtitulem Deadly Shadows vás opět uvrhne do role zlodějíčka Garretta.

Ve hře budete moci kdykoliv libovolně přepínat mezi pohledem z vlastních očí a third-person kamerou, což redaktoři z GameSpy shledávají velice užitečným rysem. Z jejich hraní xboxové pre-alpha verze dále vyplynulo, že úkoly půjde řešit vždy několika způsoby. V levelech sice zavítáte i do venkovních lokací, ale hlavně se budete pohybovat v interiérech, kde také nasbíráte řadu drahých předmětů. Hra bude opět obsahovat i ukazatel, který v procentech vyjádří, kolik cenností jste už v daném levelu objevili a získali. Odhalit všechno má být celkem tvrdý oříšek, protože hra bude plná různých tajných lokací a skrytých prostorů. Po každé misi zavítáte do Garrettova bytu, kde najdete vždy nějaké další věci na dovybavení inventáře.

Obrázek zdroj: tisková zpráva V arzenálu užitečných pomůcek se objeví pochopitelně série paklíčů na otevírání zámků, dále meč, láhev s olejem, rukavice na lezení po zdech, flashbomby (tedy bomby, které na chvíli oslepí nepřátele) nebo nášlapné miny. Při hraní jistě oceníte též několik šípů pro různé účely (vodní, ohnivý) a nebo speciální šíp, který v místě svého dopadu vydá hlasitý zvuk, čímž odláká pozornost strážců. Pomocí svého mechanického oka bude moci Garrett zase zaostřit i na objekty ve větší vzdálenosti.

Thief: Deadly Shadows má být opět především o nenápadné a precizní akci. Ostatně, v potyčkách se Garrett zrovna dvakrát otáčet neumí, což ale zase na druhou stranu neznamená, že každý otevřený střet pro něj musí skončit špatně. V bojích, kde na něj bude více nepřátel, však opravdu nemá příliš šanci. Thief: Deadly Shadows využije stejně jako Deus Ex: Invisible War engine Unrealu. Jediná věc, která v současnosti redaktory GameSpy znepokojovala, byl pouze nízký framerate xboxové podoby hry. Plná verze, především pak ta pro PC, by ale měla běžet již mnohem plynuleji. Vydání Thief: Deadly Shadows je pro všechny platformy naplánováno na červen 2004.

zdroj: GameSpy

kate

Nejnovější články