Paradox Interactive chystá Europa Universalis III
zdroj: tisková zpráva

Paradox Interactive chystá Europa Universalis III

15. 2. 2006 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Výbornou zprávu teď máme pro všechny fanoušky série Europa Universalis.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Společnost Paradox Interactive oznámila, že už zhruba celých 12 měsíců pracuje na jejím novém pokračování a novém enginu, který ho bude pohánět. Vydání Europa Universalis III je nicméně stále ještě v nedohlednu. Plánováno je na první čtvrtletí příštího roku. Podle tiskové zprávy můžete v tomto díle očekávat prvky typické pro tituly značky Paradox Interactive - nesmírnou hloubku, historickou souvztažnost a podnětnou hratelnost s velkou hodnotou pokud jde o další přehrátí. Zároveň se prý tvůrci tentokrát snažili zaměřit na to, aby byla Europa Universalis III přístupnější i příležitostným hráčům strategického žánru. Víc pak prozrazují ve svém "valentýnském" rozhovoru pro Gamespot.

Europa Universalis III je hrou, kde se ujmete jednoho z více než 250 národů, který pak vedete dějinami a snažíte se z něj přitom vybudovat velkou říši. Začátek je zasazen do konkrétního historického kontextu, z něhož vychází prvotní nastavení vámi vybrané země, vladaři i hranice. V tomto případě by hra měla začít v roce 1453, těsně poté, co Cařihrad spadl pod vládu Turků, a pokračovat do převratů ve Francii a Americe. Vývoj situace však určujete sami (můžete tak s Polskem třeba ovládnout celou Evropu), přičemž hra simuluje válečnictví, diplomacii, obchod, náboženství a kolonizaci. Vše se to bude odehrávat na mapě o 1700 provinciích a mořích po celém světě.

V čem se má ale EU III od svých předchůdkyň odlišovat? Celkově byste se prý měli dočkat bohatšího herního zážitku. O tom, že by měla být přístupnější širšímu spektru hráčů, zvlášť pak nováčkům, už byla řeč výše. Toho chtějí vývojáři dosáhnout tím, že nezahrnou hráče všemi možnostmi interface hned od začátku, aby měl každý šanci pozvolna proniknout do jeho tajů. Hráči zkušení se však nemusí obávat, že jim EU III nebude mít co nabídnout. I pro ty mají vývojáři v záloze pár novinek, včetně např. většího množství voleb během mírových období s důrazem na interakci s papežem a vládcem. Vyvážení mezi ekonomikou, válečnictvím a diplomacií hodlají tvůrci zachovat, neboť to považují za prvek, který se především zasloužil o úspěch celé série. Více podrobností se dozvíme až postupně v průběhu roku. První screenshoty slibuje tisková zpráva na příští měsíc.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články