Oznámení Ultima Online: Samurai Empire
zdroj: tisková zpráva

Oznámení Ultima Online: Samurai Empire

17. 7. 2004 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

První červencový den jsme vás informovali o zrušení projektu Ultima X Oddysey, který měl navázat na svou slavnou masivně multiplayerovou starší sestru se jménem Ultima Online (spuštěnou v roce 1997).

Při té příležitosti se Electronic Arts zmínili, že raději než úplně nový titul připraví pro příznivce série další datadisk. Víc k němu však nesdělili. Včera nicméně vyšla tisková zpráva s oznámením tohoto addonu, takže vám konečně můžeme prozradit pár podrobností.

Především. Název datadisku - jeho vydání je naplánováno na listopad 2004 - je Ultima Online: Samurai Empire, což naznačuje, že se bude odehrávat v exotickém prostředí inspirovaném Japonskem. Na tom mají zásluhu zejména sami fanouškové, kteří si něco takového vyloženě žádali. Půjde o zcela novou oblast, tzv. Takuno Islands, obývanou spoustou mýtických kreatur (včetně typických draků samozřejmě) a monster z řad elementálů či démonů, apod. Najdete zde i dvě tajemné podzemní chodby a kobky. Takuno Islands je tvořena třemi velkými ostrovy a několika menšími s rozmanitými typy terénu. Nachází se zde jedno velké město (kde začnou vaše nová dorbrodružství) a tři svatyně.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Těšit se můžete na dvě nové profese - ninju a samuraje, které s sebou přinášejí a řadu nových schopností a bojových dovedností. Samurai je pochopitelně oděn v tradiční zbroji a je vybaven některou z mnoha nových exotických zbraní, které vám datadisk nabídne. S hrdinou této třídy budete moci ovládnout až osm nových schopností odvozených od bojového stylu Bushido. Hráči-Ninjové na tom budou podobně, akorát bojové umění, od kterého se zde bude odvozovat, je Ninjitsu. K tomu všemu ještě přibude možnost nových tématických úprav a dekorací obydlí. Ale ani to není ještě vše. Do sbírek dobrodruhů totiž budou moci přibýt zcela nové předměty (jako zbraně, oblečení, brnění, aj.), opět stylově inspirovány kulturou Japonska.
zdroj: GameSpotGameSpy

korgull

Nejnovější články