Oznámení The Bourne Conspiracy
zdroj: tisková zpráva

Oznámení The Bourne Conspiracy

26. 6. 2007 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Ve špionážní akci se pokusíte zjistit skutečnou identitu agenta, který má pronikavý smysl pro přežití. +Konkrétní detaily o hratelnosti z OXM!

Agent beze jména (1988) a Agent bez minulosti (2002) - dva filmy, které mají společného mnohem víc než jen název v originále - The Bourne Identity. Oba vznikly na motivy stejnojmenné literární předlohy spisovatele Roberta Ludluma, podle níž se v současnosti vyvíjí také hra pokřtěná Robert Ludlum's The Bourne Conspiracy. Oznámila ji dnes společnost Sierra Entertainment s tím, že se jedná o první titul v rámci partnerství mezi ní a Ludlum Entertainment. Tvorbou hry, která má kombinovat klíčové momenty z románu i filmu s novým obsahem vzniklým ve spolupráci s Ludlum Entertainment, byl pověřen tým z High Moon Studios, tvůrci DarkWatch. Cílovými platformami jsou PS3 a X360. Datum vydání bylo stanoveno na léto 2008.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ve špionážní akci Robert Ludlum's The Bourne Conspiracy budete mít možnost stát se velmi drahým elitním agentem Jasonem Bournem a zjistit jeho skutečnou identitu. Tvůrci slibují stálé napětí a akci, vycházející z Jasonova pronikavého smyslu pro přežití, přirozené mazanosti, povědomí o vyšších cílech i špičkové trénovanosti v zacházení se zbraněmi, díky čemuž je schopen poradit si i s malými armádami. Hru si zahrajete z perspektivy třetí osoby a budou se v ní vyskytovat i úrovně v automobilu.

Druhé číslo českého Oficiálního Xbox Magazínu, které přijde na stánky 13. července, nabídne exkluzivní odhalení tohoto titulu, odkud nám bylo dovoleno citovat bližší detaily o hratelnosti:
    Stejně jako se film stal protipólem k Bondovi, hra nastavuje tvář pomalým stealth titulům typu Splinter Cell, kde se hráč pět minut přehrabuje bezedným inventářem, aby zvolil ten pravý hi-tech nástroj, kterým pak odpraví strnule patrolujícího protivníka. Bourne Conspiracy bude naopak živelným představením, v němž kromě základních pistolí nenalezneme takřka žádné výdobytky moderní techniky – objeví se zde pouze agent vyškolený k zabíjení a prostředí se stovkami objektů k použití. Tvůrci tím chtějí hře dodat nelítostný spád. Uskočit před svištícími kulkami za stůl, okamžitě vyhledat cestu, jak se přiblížit k protivníkům, odzbrojit je a stát se vrcholem potravního řetězce, který láme ruce, nohy a drtí lebky o zdi všemu dýchajícímu okolo. „Není to jen obyčejná hra, jakou jsme mohli vidět kdykoliv v minulosti, pouze navlečená do kůže Bourna,“ tvrdí producent Greg Goodrich.

    Hra začíná přesně v momentě prvních záběrů filmu The Bourne Identity z roku 2002. Jason Bourne je unášen mořským proudem obličejem dolů a až blikání signální bóje v něm probouzí vědomí. Celovečerní snímek diváky o několik vteřin později přenese na rybářskou loď, jež agenta, který právě ztratil paměť, zachrání, ovšem ne tak hra. Ta meandruje slepými uličkami příběhu a hned na počátku například formou flashbacku ukáže události, jež předcházely nebezpečné vodní exkurzi. Hráč se ocitá uprostřed Marseille s hlavním úkolem, o němž jej informuje vedoucí tajné operace Treadstone, agent Conklin. Je nutné zabít afrického diktátora Wombosiho, což předznamenává divokou střelbu v ulicích francouzského přístavu, až se hráč dostane do doků, kde akce dále graduje. Wombosiho pohůnkům přispěchá na pomoc helikoptéra, a tak Bourne odpaluje plynové zásobníky a v předstírané smrti skáče do vody. Ovšem jen proto, aby žoldáci vychladli a Jason mohl následující noci infiltrovat diktátorovu loď a konečně protnout filmový příběh. Podobných odboček od děje zobrazeného na plátnech nebo v knihách bude ve hře celá řada, čímž herní doba bobtná do relativně obřích rozměrů – jen Wombosiho úvod představuje asi dvě hodiny břitké akce... [třetí odstavec ochutnávky čtěte na OXM.cz]
zdroj: PR

korgull

Nejnovější články