Oznámení strategie Legio
zdroj: tisková zpráva

Oznámení strategie Legio

30. 3. 2009 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Švédští nezávislí vývojáři našli pro svoji šachovou strategii zázemí u Paradoxu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Švédští vydavatelé Paradox sice neplatí za vyloženě áčkové jméno, v součastnosti však pod jejich křídly vzniká stále více nadějných titulů (namátkou nová Penumbra, námořní strategie East India Company nebo Majesty 2). Mezi ně se nyní řadí Legio, čerstvě oznámená tahová strategie od nezávislých vývojářů ICE Game Studios.

Hrát ji budete moci buďto sami, nebo ve dvou hráčích, a zasazena bude do mytického fantasy světa plného kouzelníků, válečníků a monster. Zde ale nebude stačit se umět ohánět se zbraní, protože zároveň budete muset své tahy pečlivě plánovat (autoři do přímé souvislosti uvádí šachy). Soudě dle obrázků se zdá, že se na nás chystá nějaký ne dvakrát zažitý herní koncept, což může být jedině zajímavé: podrobnosti o něm si však vývojáři asi schovávají na později.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jisté je jen tolik, že vaším cílem bude protivníka zcela zneškodnit, čehož budete moci dosáhnout jak jasně ofenzivní taktikou, tak i striktní hrou na pevnou obranu. Vedle soubojů proti botům, příp. duelům po lokální síti či online hra nabídne také vyřazovací turnaje. Autoři také zmiňují stovky animací pro nejrůznější útoky, rozhodující rány i zvláštní pohyby postav, a samozřejmě příhodný hudební doprovod. Hra se zřejmě ponese v lehkém, renesančním humorem a patosem střeleném tónu, jak napovídá i první ukecaný trailer:

zdroj: Archiv


Legio - debutový trailer

Legion vyjde pro PC v létě a má stát zhruba $20 dolarů - více o hře (vč. možnosti si promluvit s vývojáři) najdete na oficiálním webu.
zdroj: PR

levis

Nejnovější články