Oznámení Battlefield 1943
zdroj: tisková zpráva

Oznámení Battlefield 1943

5. 2. 2009 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Navrát do druhé světové se ponese v duchu nové politiky EA: menší, jednodušší, jen online. DETAILY, OBRÁZKY, TRAILER

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Tak zatím žádný Battlefield 3, o němž se v kuloárech vedou dlouho řeči, ale naopak návrat zpět ke konceptu původní hry (88%, recenze), avšak jen takový menší projektík - to slibuje před pár desítkami minut čerstvě oznámený Battlefield 1943 od EA. Tedy alespoň částečně. Sice vás totiž vrátí zpět do doby druhé světové války a dle očekávání poběží na enginu Frostbite (z BF: Bad Company 1), překvapivě ale půjde čistě o multiplayerovou akci určenou vedle PC také pro platformy Xbox Live Arcade a PlayStation Network, na nichž se jinak objevují jen menší hříčky a ne plnohodnotné hry.

Battlefield 1943 obsáhne pouze trojici klasických map, předělávek těch nejpopulárnějších z původní hry: Wake Island, Guadalcanal a Iwo Jimu. Svoji postavičku na straně Američanů nebo Japonců si vyberete mezi obyčejným vojákem, tankovým velitelem a pilotem, přičemž styl hry a to, jaké dopravní prostředky budete využívat, už samozřejmě hra ponechá na vás. Stejně jako volbu zbraní, mezi nimiž se odstřelovačky, výbušniny, bajonety a další.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Doplním, že maximální počet hráčů na jednu hru se má rovnat čtyřiadvaceti. A pak samozřejmě nesmí chybět silný důraz na komunitní stránku, tzn. všechno od chytrého párování hráčů po získávání vyšších hodností a ocenění. Z původní hry zůstane zachované provádění výsadků v člunech i vzlétávání z křižníků, díky volbě enginu ale Battlefield 1943 slibuje také zničitelné prostředí a s tím i možnost zdemolovat staré známé mapy k nepoznání.


Battlefield 1943 - debutový trailer

Překvapení? Ne tak docela. Vypadá to, že EA se rozhodli přejít od slov k činům a přeorientovat své značky (viz nedávné oznámení čtyř nových Need for Speed) po vzoru ještě stále veřejně nespuštěných Battlefield: Heroes na menší, hezky vypadající, onlinově zaměřené a de facto arkádové počiny, se kterými budete moci každý den strávit pár minut během přestávek/volných chvilek a pak je zase opustit. Dává ale někomu z čtenářů smysl, proč prakticky ve stejnou dobu vytvářet to samé co BF Heroes, akorát s jinou než karikaturovanou grafikou, trochu propracovanější a namísto freewarovky přes webové rozhraní šířené za peníze (asi menší, když jen se třemi mapami)?

Battlefield 1943 vyjde již v létě 2009 a k vidění bude poprvé na únorovém veletrhu Comic-Con.
zdroj: PR

levis

Nejnovější články