Otázky kolem nového Silent Hill
zdroj: tisková zpráva

Otázky kolem nového Silent Hill

22. 4. 2010 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Kdo je hlavní hrdina a jak je to s platformami hry?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Konami na soukromé novinářské akci před pár dny pustilo teaser trailer z nového Silent Hillu. Na internetu zatím nesmí být zveřejněn kvůli embargu a proto se lze odvolávat jedině na popisy očitých svědků.

Video začíná tím, jak se nějaký blonďák probudí na posteli. Vstane, chytne se za hlavu a zjistí, že vlastně vůbec není u sebe v ložnici; svět kolem něj se promění v opuštěnou cestu, která končí před zrezlou bránou. Kolem se pasou krávy a pouliční znak u cesty vítá ve městě Ashmond. Pak už jen slyšíme nějaký divný zvuk; muž se otočí a zpanikaří, ale nic za sebou neuvidí. Jenže když se zase otočí zpět k bráně, cosi na něj zaútočí.

Mohlo by jít o jakousi variaci na Silent Hill 4: The Room, v němž se hl. hrdina Henry Townshend také probouzí ve své posteli. Ostatně ani jméno vesnice Ashmond není tak vzdálené Ashfieldu, odkud Townshend pochází.

Připomeňme si, že hru vyvíjí Vatra Games neboli české vývojářské studio, fungující jako součást Kuju Entertainment (souběžně s tím pracuje Vatra také na Rush 'N Attack: Ex-Patriot) a že datum vydání je pořád stanovené na konec roku. Byť je patrně na místě být realisty a čekat nový Silent Hill raději až v roce 2011.

Vatra na svém webu uvádí, že pracuje na dvou titulech pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360, to ale automaticky neznamená, že příští Silent Hill bude multiplatformní záležitostí - však také onen teaser trailer prý jako platformy uvádí pouze obě konzole, tzn. ne PC.

zdroj: Twitter & vlastní

levis

Nejnovější články