Ohlášení Trainz Railroad Simulator 2004
zdroj: tisková zpráva

Ohlášení Trainz Railroad Simulator 2004

9. 5. 2003 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Přesně den po odhalení Microsoft Train Simulatoru 2 se o slovo přihlásilo australské studio Auran s oficiálním ohlášením zbrusu nového titulu Trainz Railroad Simulator 2004.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Ten už nebude zaměřen ryze na komunitu nadšenců do modelové železnice jako dřívější projekt Trainz, nýbrž hodlá apelovat na mnohem širší publikum všech hráčů, kteří v dětství rádi chodili k trati mávat projíždějícím vlakům. Tvůrci hry tedy evidentně vyslyšeli stížnosti všech lidí stěžujících si na prakticky nulovou náplň Trainz po stránce hratelnosti (viz recenze) a zařadili do svého nového projektu spoustu vylepšení, kterými budou přímo konkurovat Microsoftu.

Konkrétně se v Trainz Railroad Simulatoru 2004 můžete těšit na přítomnost misí neboli scénářů z každodenní práce strojvůdce, který musí zvládnout složité dopravní situace, přepravovat nákladní vagony nebo koordinovat pohyb pasažérů ve špičce. To vše od parních lokomotiv až po moderní rychlovlaky s palubní deskou ve 3D, kde ti méně zkušení hráči budou moci přepnout z realistického fyzikálního modelu na zjednodušené ovládání rychlosti. Z okénka vlaku si vychutnáte krásy krajiny v lokalitách, jakými budou například husté lesy Německa, hory Severní Ameriky nebo anglický a francouzský venkov. Vedle toho samozřejmě zůstane zachována možnost umístit koleje, semafory a objekty do vlastního prostředí v uživatelsky přívětivém editoru, kde se žádné meze fantazii nekladou.

Hra poběží na vylepšeném enginu Auran Jet V2, který má zajistit vylepšenou grafiku a na oplátku od vás bude chtít alespoň P3 800 MHz s GeForce 2 pro ježdění ve středních detailech. Aby vám zábava vydržela déle než pár týdnů, počítají Auran s využitím své služby Download Station, která se velmi osvědčila u původních Trainz, kde si registrovaní zákazníci mohou zdarma stáhnout desetitisíce nových přídavků vytvořených fanoušky, jako například další vlaky nebo mapy. Více informací se o Trainz Railroad Simulatoru 2004 dozvíme za pár dnů na E3, v létě by mělo začít betatestování, aby mohla být plná verze hry k dispozici ve čtvrtém kvartálu roku - nejprve z webu Auranu a poté i v kamenných obchodech.

zdroj: GH

jd

Nejnovější články