Odkrytí Tom Clancys H.A.W.X. 2
zdroj: tisková zpráva

Odkrytí Tom Clancys H.A.W.X. 2

27. 5. 2010 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Rutinní inspekční misi přerušil náhlý příjezd neznámého konvoje. + OBRÁZKY

Necelý rok a čtvrt po vydání původního leteckého simulátoru Tom Clancy's H.A.W.X. už UbiSoft u příležitosti nadcházející E3 poodhalil roušku nad chystaným pokračováním. Hned v jeho úvodu se dozvíte, že opět hrozí světová válka a jako by to nestačilo, z jedné ruské továrny nějakým podivným způsobem zmizely jaderné zbraně.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Okamžitě proto skáčete do kokpitu své F-16 (screeny dále ukazují ještě bitevní A-10 a protivníkovy stíhačky SU-27, bombardéry TU-95 a méně známý letoun včasné výstrahy IL A-50) a pomalu vzlétáte ze základny na okraji poušti; ostatně během rituálního stoupání k oblakům je hned patrný posun v grafice i to, jak detailně vývojáři celý prostor vymodelovali. Vaším prvním úkolem je zkontrolovat malou vesničku a ujistit se, že je tu vše v pořádku, pak udělat totéž s vojenským konvojem. Během této úvodní mise vás hra seznámí se základy ovládání a hned poté objevíte druhý, tentokrát už neznámý konvoj.

Dumání nad tím, zda jde o spojenecké jednotky nebo rebely, rychle rozptýlí RPG, které po vás vystřelí z jednoho náklaďáku; stíhačka je samozřejmě v klidu, bohužel jeden z vašich doprovodných vrtulníků ale klesá k zemi a ze základny proto okamžitě přichází povel k palbě.

Možnosti jsou tři: buďto se chopit základního palebného arzenálu F-16, zkusit naváděné rakety, či tzv. Precision Bombs, které se hodí na bombardování malých cílů (zvlášť v případě, nechcete-li např. ohrozit civilisty v okolí). Netrvá dlouho a v interkomu zazní naléhavé hlášení, že vaše základna se ocitla pod raketovým útokem. A zrovna když se vypravíte na pomoc, jedna ze zbloudilých raket si najde i vaši stíhačku a pošle vás přímo k zemi...

Tom Clancy's H.A.W.X. 2 vyjde na podzim pro PC, Xbox 360, PlayStation 3 a Wii - více o původní hře v našem zpravodajství.

zdroj: Gamespot

levis

Nejnovější články