Občanské války ve Stargate Worlds
zdroj: tisková zpráva

Občanské války ve Stargate Worlds

16. 5. 2008 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Sci-fi onlinovka zaujme svým časovým zasazením i množstvím dějových zápletek. PREVIEW

Po čase si opět připomínáme nadějnou onlinovku Stargate Worlds od Cheyenne, protože ti se svým dílkem překročili stádium beta a zájemcům nabízí registraci do veřejného testu. Vývoj prý probíhá zdárně a to především díky Unreal Engine 3, s nímž se tvůrcům skvěle pracuje. A co že všechno hra nabídne?

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na začátku si vyberete jeden ze sedmi rasových archetypů: Jaffa, Goa'uld, Asgard, lidského vojáka, vědce, archeologa nebo komando s tím, že schopnosti jednotlivých postav se budou průběžně zlepšovat během hry. Ať už zvolít jakkoliv, ocitnete se na jedné straně barikády, protože v herním světě spolu budou věčně soupeřit dvě strany: na jedné Asgard, lidé a volní Jaffové, proti nim Goa'uldi, věrní Jaffové a zbytek lidí.

Hra se bude soustředit na tři hlavní prvky: průzkum, boj a řešení puzzlů. Autoři vypustili původní myšlenku ježdění ve vozidlech a nakonec i řízení vesmírných lodí, které přesto nevylučují pro případný datadisk. Velkou výhodou pro cestování po galaxie bude používání hvězdných bran, díky nimž se budete moci z bezpečného města přenést přímo do některé z bojových zón. A jak zajistit, aby se hráči ihned nerozutekli po celém světě? Jednoduše: pro teleport napříč vesmírem budete muset znát správné souřadnice cílové brany, které obdržíte např. jako odměnu za splněnou misi.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na časové přímce bude hra zasazena za konec osmé série a před začátek deváté řady, díky čemuž příběh obsáhne některé z konfliktů zmíněných v seriálu: válku replikátorů, apophisovské války, konflikt Tok'ra s Goa'uldy nebo občanskou válku Jaffů. Posledně zmíněná událost se projeví i na rozdělení národa na volné Jaffy a extremistické fundamentalisty. Jaffové budou vedle schopnosti taktizovat dále buďto mít vojenskou průpravu goa'uldů nebo lidí, podle toho, na čí straně se ve válce ocitli. Rozeznáte je jednoduše: věrní Jaffové s sebou vždy budou mít svého symbiota, zatímco ti spřátelení s lidmi namísto larvy v těle použijí syntetický tretonin.

Stargate Worlds pro PC se spustí letos na podzim, do bety se můžete přihlásit zde - více v předešlém zpravodajství:

Trailery: Stargate Worlds, Dark Sector, Stranglehold  [5.1.2008 10:10 - jd]
StarGate Worlds a časové paradoxy  [13.9.2007 17:17 - levis]
Další návštěva ve světě Stargate Worlds  [30.11.2006 15:15 - korgull]
Stargate Worlds obrázky  [22.11.2006 10:10 - jd]
MMORPG Stargate Worlds Online se představuje  [13.9.2006 18:18 - korgull]
zdroj: Gamespot, IGN, Game Informer & rozhovory

levis

Nejnovější články