Nový mód v Medieval Engineers umožňuje bránit nebo dobývat hrady
zdroj: tisková zpráva

Nový mód v Medieval Engineers umožňuje bránit nebo dobývat hrady

10. 6. 2015 16:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Medieval Engineers jste si mohli doposud hrady stavět, ale na jejich vzájemné ničení dojde až nyní. Tvůrci z Keen Software totiž do hry přidali nový mód Castle Siege, který nabízí přesně to, co naznačuje jeho název. Můžete se vžít do role útočníků, co chtějí hrad dobýt, nebo se naopak přidáte k obráncům, kteří hrad brání.

Mód Castle Siege vznikl podle vývojářů hlavně proto, aby si mohli hráči rychle otestovat design svých hradů a dobývacích strojů: jestli vydrží, potažmo co je třeba vylepšit. Je potřeba zdůraznit, že jde o první verzi módu, který budou tvůrci časem rozšiřovat a vylepšovat, stejně jako hru samotná. I proto je zatím maximální počet hráčů stanovený na šest - časem ale půjde útočit a bránit ve více lidech.

Úkolem obránců hned po začátku hry je dostat se dovnitř hradu, zavřít za sebou všechny brány a celý objekt zajistit. A pak vydržet a po daný časový úsek (standardně 30 minut) bránit sochu krále. Mohou však být též proaktivní, vyrazit z bezpečí hradu ven a zničit útočníkům jejich oživovací body, jak oznámili vývojáři na fórech.

Cílem útočníků je v daném časovém limitu zničit sochu krále, která je ukrytá někde uvnitř hradu, a zároveň nepřijít o všechny oživovací body. Lídr útočníků má na začátku zápasu chvilku čas na rozmístění všech potřebných stavebních plánů, ale když to všechno nestihne během krátkého časového limitu, má smůlu. Během zápasu už s plány nic neudělá. Ostatně, video někde okolo vám názorně nový mód předvede v plné kráse.

Early access verzi Medieval Engineers si můžete pořídit na Steamu.

Nejnovější články