Novinky o Ghost Recon: Island Thunder
zdroj: tisková zpráva

Novinky o Ghost Recon: Island Thunder

28. 8. 2002 9:30 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Zaplesat radostí muselo minulý týden srdce snad každého milovníka dobrých válečných her - Red Storm Entertainment oznámil vývoj druhého datadisku pro úspěšnou taktickou akci Ghost Recon.

Po africké Desert Siege se tak v novém expansionu s podtitulem Island Thunder přesuneme na ostrovní Kubu, kde na nás čeká osm nových misí v single- a pět v multiplayerové části hry. Příběh nás posouvá o pár let do budoucnosti, kde se v roce 2009 po smrti diktátorského prezidenta Castra konečně na Kubě konají první svobodné volby (samozřejmě okořeněné nutnou politickou nejistotou a všeobecným chaosem). Aby nedošlo k jejich zmanipulování ze strany jisté ilegální organizace, vysílá vláda Spojených států do oblasti speciální jednotky Ghosts, které mají zajistit nezávislost a bezpečnost.

Vydávat v tak krátké době další expansion může některým připadat přinejmenším smělé (vždyť Ghost Recon je záležitostí loňského podzimu), ale vývojáři z Red Storm proto měli hned několik dobrých důvodů. Jednak je motivoval tlak ze strany fanoušků, kteří prostě chtěli více Ghost Reconu a druhak měli sami prý spoustu nápadů pro nové mise. Proč volba padla právě na prostředí ostrovní Kuby, je také poměrně jednoduché - tamní terén a tedy i možnosti pro hru se poměrně liší od toho, co jsme měli možnost vidět v pouštní Desert Siege. A také je právě pro tento kontroverzní stát onen vymyšlený příběh o prvních svobodných volbách velmi trefný (uvidíme, jak chlapcům z Red Strom odhad o roce 2009 vyjde :-)

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Změny a přídavky zákonitě musely postihnout v první řadě zbrojní arzenál. V multiplayeru tak na nás čeká dvanáct nových kousků (puška M4 SOCOM nebo automatický granátomet MM-1 ) a nové by se měly objevit i ve hře pro jednoho (například SR-25). Lokality misí budou tak rozlišné, jak jen to Kuba vůbec umožňuje. Z chaotických ulic měst se přesuneme na bojové letiště a nemine nás ani pracovní výlet do mokrých tropických lesů. Kromě "najdi a znič" budeme plnit i náročnější úkoly. Například v jedné z misí musíme osvobodit jednoho z vězňů dříve, než ho eskorta odvleče za viditelné hranice mapy a aby to nebylo tak jednoduché, budeme přitom muset ještě získat jisté tajné dokumenty, které před svými nepřáteli ukryl dříve, než ho odvezli. V jiné misi zase budeme bránit jedno z volebních středisek, které bylo oblehnuto rebely, zkrátka se na Kubě patrně pěkně vyřádíme, ačkoliv samotný počet misí není nijak závratný.

Určitě vás také zajímá, jaká vylepšení již zaběhnutých věci pro nás Red Strom nachystal. Předně, na obrazovce AAR nyní nalezneme mnohem více informací, přibudou možnosti při respawnování hráče a zlepšení se dočká i dalekohled. Čekat ale prý máme ještě mnohem více. Příznivce týmové hry potěší dva nové herní mody. Tím prvním bude "Behemoth and Cat and Mouse" (Behemoth je silný, myška zase rychlá - počítají se body za zabití protivníků) a druhým "Defend", tedy obrana určeného místa.

Zda je Island Thunder posledním z řady datadisků pro Ghost Recon nevědí ani sami vývojáři, situaci ohledně vývoje plnohodnotného druhého pokračování zase odmítají jakkoliv komentovat (že by jiskřička naděje? patrně ano), ale o portaci na Xbox mluví vstřícněji (samotný Ghost Recon vyjde rozhodně). Zatím nezbývá než čekat, Island Thunder (Ostrovní hrom) by měl uhodit do našich počítačů již za dva měsíce, tedy v listopadu 2002, opět pod hlavičkou UbiSoftu.
zdroj: Homelan

kate

Nejnovější články